Sibiu: Doar 100 de locuri de muncă pentru o mie de absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Doar 100 de locuri de muncă pentru o mie de absolvenţi
Sibiu: Doar 100 de locuri de muncă pentru o mie de absolvenţi

Acestea vor fi puse la bătaie la sfârşitul săptămânii, în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Citiţi şi:
Braşov: Ofertă slabă de locuri de muncă la bursa de vineri

Criza economică a dus anul acesta la o scădere considerabilă a locurilor de muncă pentru absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ. Astfel, din cei 1.074 de absolvenţi care se află în prezent pe listele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, doar puţin peste 100 vor avea ocazia vineri să îşi găsească un job, la bursa organizată special pentru ei. „ Noi am invitat 130 de agenţi economici din judeţ, însă doar 18 dintre aceştia au confirmat până acum prezenţa. Ei vor oferi 109 locuri de muncă, cele mai multe vizând meserii precum confecţioner, asamblor, agent de asigurare, şofer, lucrător comercial sau bucătar. Oferta e completată de şase posturi pentru persoanele cu studii superioare, pecum manager şi inginer mecanic“, ne-a spus Ovidiu Ogrean, purtător de cuvânt al AJOFM Sibiu.

De nouă ori mai puţin

Oferta agenţilor economici este anul acesta mult mai slabă decât anul trecut, când cei 99 de participanţi la Bursă au pus la dispoziţia absolvenţilor un număr total de 982 de posturi. „ Anul trecut, 107 persoane au fost angajate în diverse meserii, 84 dintre aceştia având studii superioare, iar 23 fiind fără studii superioare. Sperăm ca oferta să mai crească şi anul acesta, angajatorii având posibilitatea să ne contacteze până în ziua Bursei“, a completat Ovidiu Ogrean.
Acţiunea va avea loc vineri, începând cu ora 9.00, şi se va desfăşura concomitent în Sibiu- la Cercul Militar, şi Mediaş- la Casa Schuller.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite