"Doamna de turtă dulce" în această seară pe scena Teatrului "Radu Stanca"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă diseară spectacolul „Doamna de turtă dulce” de Neil Simon. Producţia marchează cel de-al zecelea spectacol pus în scenă de Şerban Puiu la teatrul din Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

„Cerere în căsătorie” pentru toţi îndrăgostiţii la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

"Nora" lui Ibsen revine pe scena teatrului din Sibiu

„Doamna de turtă dulce” este o comedie romantică cu momente înduioşătoare şi scene puternice de tensiune dramatică. Piesa a fost publicată în 1970, este structurată în trei acte şi s-a jucat pentru prima dată pe Broadway la Playmouth Theatre. Spectacolul de la Sibiu este o adaptare fidelă a textului original şi o aduce în prim plan pe Evy Meara, o fostă cântăreaţă a cărei carieră şi căsnicie au fost distruse de alcool. După ce a fost externată dintr-o clinică de reabilitare pentru tratarea dependenţei de alcool, Evy (Mariana Mihu) se întoarce în apartamentul său din New York hotărâtă să îşi construiască o viaţă nouă. Atitudinea de femeie fatală a artistei este confirmată încă o dată prin apariţia în scenă a curierului spaniol Manuel (Alexandru Malaicu), care este păcălit să plece fără a cere plata cash. Pe scenă îşi face apariţia şi fiica adolescentă a artistei, Polly (Iulia Popa/ Veronica Arizancu), tratată asemenea unui copil în ciuda felului ei unic de a ţine sub control situaţia creată acasă, aceasta asumânu-şi rolul de părinte pe măsură ce situaţia mamei se degradează. Jimmy (Nicu Mihoc) şi Toby (Raluca Iani), cei mai apropiaţi prieteni ai artistei, încearcă cu sinceritate să îi fie alături în aceste momente, dar sunt mult prea prinşi în propriile drame reale şi imaginare pentru a evalua starea acesteia. Între timp, Lou (Florin Coşuleţ), un muzician, reapare în viaţa lui Evy pentru a-i cere să se întoarcă la el şi să locuiască în apartamentul acesteia. Toate aceste evenimente sunt prea mult de suportat pentru Evy, care suferă o cădere nervoasă şi se întoarce la vechile obieciuri, îndepărtându-şi familia şi prietenii. Regizorul spectacolului reuşeşte să sudeze scenele păstrând un ritm alert, dar fără a pierde din spiritul revigorant şi amuzant al personajelor.

Atmosfera new yorkeză a anilor '70 este reflectată prin muzica din spectacol, costumele impecabile şi decorul scenografei Iuliana Gherghescu ce reconstituie la cel mai mic detaliu apartamentul unei clădiri New Yorkeze undeva în vestul Manhattan-ului.

Toate biletele pentru premieră au fost vândute. Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc duminică, 13 februarie, la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 15 lei, şi respectiv 10 lei cu reducere.

Lista spectacolelor montate de Şerban Puiu pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu:

1. „Poveste despre sfârşitul lumii” de Kalin Iliev – 27 martie 2002
2. „Comedie de modă veche” de Alexei Arbuzov – 24 septembrie 2003
3. „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale – 24 mai 2002
4. „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu – 22 octombrie 2004
5. „Prinz Friedrich von Homburg” de Heinrich von Kleist – 29 iunie 2006
6. „Wer hat Angst vor Virginia Woolf?” de Edward Albee – 26 martie 2008
7. „Der Talisman” de J.N. Nestroy – 8 martie 2010
8. „Puricele în ureche” de Georges Feydeau – 19 martie 2010
9. „Îmi place cum miroşi” de Neil Simon – 29 ianuarie 2011
10. „Doamna de turtă dulce” de Neil Simon – 4 februarie 2011

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite