Directorul general al Bursei din Sibiu, după dispariția lui Cristian Sima "De la SIBEX n-a dispărut niciun ban"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Petru, director interimar al Sibex Sibiu
Ovidiu Petru, director interimar al Sibex Sibiu

Noul director interimar al bursei din Sibiu, Ovidiu Petru, susține că dispariția fostului director nu-i afectează pe cei care desfășoară operațiuni pe bursa din Sibiu, și că presupusele acuzații care i se aduc vizează o firmă în care acesta și-ar fi desfășurat activitatea.

"Sunt niște pure speculații în presă. SIBEX funcționează perfect, piața este deschisă, operațional totul este bine. Nu are nicio legătură treaba asta", a declarat Ovidiu Petru. Potrivit acestuia, cei care desfășoară operațiuni la bursa din Sibiu pot sta liniștiți, pentru că de la SIBEX nu a dispărut niciun ban."Sunt două lucruri separate, pe de o parte avem WBS Holding și WBS Holding nu este firmă membră la SIBEX, nu are absolut nicio legătură SIBEX cu ceea ce se presupune că s-ar fi întâmplat acolo", a mai spus Ovidiu Petru.

Demis pentru că a lipsit de la serviciu
Potrivit sursei citate, Sima a fost demis din funcția de director general pentru că nu a mai fost de găsit, iar operațiunile de la Sibiu trebuiau coordonate.  "Există un articol foarte clar stipulat în acel comunicat, pentru indisponibilitate temporară. Noi avem o activitate zilnică ce trebuie coordonată, există foarte multe decizii care trebuie luate de către directorul general și pentru că directorul general nu a fost în această perioadă s-a decis demiterea sa. Eu o să preiau aceste atribuții până la sfârșitul exercițiului finaciar și vedem pe parcurs", a mai spus Ovidiu Petru, care a fost până acum director adjunct al bursei din Sibiu.

Întrebat, joi, de jurnalişti dacă crede în nevinovăţia lui Cristian Sima, noul director al Sibex, Ovidiu Petru, a răspuns afirmativ.

"Eu cred (în nevinovăţia lui Sima - n.r.). Deocamdată nu este nicio ştire verificată, sunt pure speculaţii în presă şi nu au absolut nicio legătură cu bursa de la Sibiu. Dânsul pur şi simplu nu a fost prezent şi Consiliul a decis să îl schimbe", a spus Ovidiu Petru.

Citeşe şi Fostul şef al Sibex nu mai poate fi găsit. Zvonuri: a fugit cu banii clienţilor firmei sale. Poliția cercetează cazul


Dispărut fără urmă

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.Polițiștii sibieni au declanșat o anchetă, în urma presupusei dispariții a lui Cristian Sima. ”În urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la fostul președinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu s-a autosesizat în acest caz, fiind demerate verificări”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Surse din piaţa de capital au declarat, potrivit Mediafax, că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele şi cardul bancar şi cerea blocarea acestora.
Angajaţii Sibex au încercat de mai multe ori, fără succes, să îl contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are în Elveţia, postul telefonic este suspendat, au menţionat sursele. În piaţa de capital au apărut zvonuri potrivit cărora Sima ar fi dispărut din ţară cu banii clienţilor unei firme pe care o deţine şi prin care tranzacţiona pe pieţele externe. Este vorba de zeci de milioane de euro.
Firma WBS Holding înregistrată în Insulele Virgine Britanice, prin care clienţii lui Sima ar fi tranzacţionat pe pieţele externe, nu este înregistrată la CNVM, astfel că activitatea acesteia nu este supravegheată de Comisie.
Sima a fost acţionar la WBS România până anul trecut, când a vândut acţiunile pentru a evita o incompatibilitate cu funcţiile de preşedinte CA şi director general al Sibex. Potrivit altor surse din piaţa de capital, CNVM va discuta mâine dacă va trimite o echipă de control la firma de brokeraj WBS România, care este înregistrată la Comisie şi care intermediază tranzacţii pe bursele de la Sibiu şi Bucureşti.
Sima trebuia să fie prezent la bursa de la Sibiu în această perioadă pentru a participa la controlul periodic pe care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) îl derulează la Sibex. Controlul a fost anunţat în ultima săptămână din luna septembrie şi a început luni, pe 1 octombrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite