Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, arestat pentru că ar fi pretins 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Silvestru Tomuţa, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, pentru luare de mită.

2.000 de euro lunar

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada decembrie 2011 - februarie 2012, inculpatul Silvestru Tomuţa, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, deci în total 120.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.
La data de 1 martie 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Tomuţa Silvestru, pe un termen de 29 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite