Diana Christine Ganea: „ Muzica şi florile sunt hrană pentru suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Ganea
Diana Ganea

Diana cântă la chitară de la vârsta de 10 ani, iar acum este membră a trupei Plenty. În paralel, are în plan deschiderea unei florării, pentru că, spune ea, cele două planuri se întrepătrund

Sibianca a moştenit talentul pentru muzică de la bunicul său, care a fost violonist, iar dragostea pentru chitară a desprins-o la vârsta de 10 ani, atunci când părinţii au cumpărat un astfel de instrument.

„ Chitara a fost cumpărată iniţial pentru sora mea mai mare, dar, când am pus mâna pe ea, ceva mi-a spus că mă potrivesc pe instrumentul ăsta, m-a atras foarte mult“, spune tânăra, care a urmat cursuri la Clubul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Florin Marcovici.

Diana a continuat ulterior să se pregătească în particular, iar la 18 ani avea să urce, pentru prima dată, pe o scenă, în faţa publicului. Spune că nu a avut emoţii, deoarece era sigură de ceea ce avea de făcut, însă nu ştia cum vor reacţiona oamenii. „ A fost în cadrul unui festival de la Timişoara, la care am participat cu fosta trupă. Nu pot spune că am avut emoţii, deoarece eram stăpână pe instrument şi îmi ştiam foarte bine locul în trupă. Mai multe emoţii am avut deoarece nu ştiam care avea să fie feedback-ul asupra publicului“, explică tânăra chitaristă.

Trăieşe pentru muzică

De doi ani, Diana face parte din trupa Plenty, căreia îi dedică cea mai mare parte din timpul său. Tânăra spune că trăieşte pentru muzică şi simte că şi-a găsit locul, alături de ceilalţi cinci membri.

Muzica lor este o combinaţie între mai multe genuri, iar profesionalismul de care dau dovadă le-a adus deja participări la mai evenimente importante. Au fost rezidenţi, între 2008- şi 2009, în clubul Bohemian Flow, au cântat în deschiderea lui Morandi şi a trupei Iris şi au participat la mai multe festivaluri. „ Fiecare dintre noi provenim din medii muzicale diferite, iar aici este şi partea cea mai interesantă, pentru că putem să îmbinăm foarte multe stiluri: rock, funk, soul şi chiar punk“, adaugă Diana.

Ultimul eveniment la care trupa a participat a fost finala concursului Global Battle of the Bands, care a avut loc la Bucureşti. „Noi am participat cu două piese, compoziţii proprii. A fost o experienţă foarte bună pentru noi, pentru că, în primul rând, am fost promovaţi, a fost foarte multă lume din industria muzicală, care ne.a văzut şi ne-a plăcut, ne-au apreciat pentru munca pe care o facem“, adaugă tânăra chitaristă. 

Îşi deschide prăvălie cu flori

Pe lângă pasiunea pentru muzică, sibianca iubeşte foarte mult florile. Tocmai de aceea, ea pune la punct ultimele detalii, pentru a-şi deschide o florărie. Şi pentru că vrea să facă ceva mai deosebit, la „ Dalia- prăvălia cu flori“ sibienii vor avea parte, din luna februarie a anului viitor, de multe surprize, pe care Diana nu le dezvăluie încă, pentru ca ideile să nu îi fie furate. „ Eu consider că muzica şi florile se întrepătrund, amândouă sunt hrană pentru suflet. Mie îmi place să fac oamenii să se simtă bine, atât când sunt pe scenă, cât şi în viaţa de zi cu zi. Iar florile, pe cât de fragile sunt, pot crea sentimente extrem de puternice“, competează Diana.

Întrebări şi răspunsuri
Cum aţi ales denumirea trupei şi de ce Plenty?

Tocmai pentru că vrem să acaparăm cât mai multe stiluri muzicale, iar Plenty înseamnă din belşug.
Ce planuri de viitor aveţi?
În primul rând,vrem să ne formăm un public al nostru, cât mai numeros, care să ne asculte muzica şi să ne aprecieze.
Ce muzică asculţi?Ai o formaţie preferată?
Ascult de la rock la jazz. Nu am o formaţie preferată, pentru că merg pe ideea că fiecare este bun pe stilul lui.

Ce-i place
„Îmi place studiul, îmi pace să fiou informatp şi sunt pasionată de calculatoare. De asemenea, îmi place să călătoresc şi să îmi petrec timpul alături de familia mea“, spune tânăra chitaristă.

Ce nu-i place
„ Nu îmi plac oamenii răutacioşi şi plini de ei. Urăsc lipsa de organizare şi nu pot să tolerez prostia omenească“, adaugă Diana.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite