Dezbatere despre cum va arăta Sibiul în primul an după deschiderea centurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezbaterea a fost găzduită de Centrul Cultural Habitus
Dezbaterea a fost găzduită de Centrul Cultural Habitus

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului a organizat ieri o dezbatere publică pe tema dezvoltării Sibiului după inaugurarea centurii ocolitoare.

CITIŢI ŞI:

Licitaţie lansată pentru autostrada de 3,5 miliarde lei între Sibiu – Orăştie

Deschiderea centurii ocolitoare reconfigurează traficul si semafoarele din Sibiu

VIDEO - Centura ocolitoare a Sibiului inaugurată cu probleme

La eveniment au răspuns prezent atât sibieni de rând cât şi reprezentanţi ai primăriei, arhitecţi, istorici, jurnalişti şi mulţi alţii. Iar temele discutate au fost legate de modul în care oraşul se poate dezvolta acum după ce TIR-urile au ieşit din oraş.

“De vreo două săptămâni se lucrează la schiţele viitoarelor piste de bicilete. De fapt, putem spune că avem pe hârtie primele piste noi de  biciclete. Prin acestea ne dorim de fapt să legăm cartierele între ele şi să legăm cartierele de centrul oraşului”, a spus viceprimarul Virgil Popa. Acesta a mai menţionat că o nouă pistă de biciclete ar putea să fie construită pe Calea Dumbrăvii, cu sosire în zona Dioda şi legătură în capătul celălalt cu pista veche de bicilete din zona pădurii Dumbrava.

Posibilitatea apariţiei unor noi parcări în Sibiu a fost o altă temă abordată, precum şi accesibilitatea acestora din punct de vedere turistic. “Turiştii care vin în Sibiu au obişnuinţa de a plăti pentru un loc de parcare, la fel ca în orice alt oraş european. Turiştii se bucură că găsesc locuri de parcare în Piaţa Mică sau la Cazarma 90”, a declarat Stela Matioc, şefa Biroului de promovare şi dezvoltare în turism. 

Reprezentaţii muncipalităţii au mai spus că se gândesc şi la posibilitatea construirii unei parcări supraterane pe terenul din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite