Destituiri la IPJ Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Bota, agent la poliţia rutieră riscă destituirea din funcţie şi este şi  judecat pentru abuz în serviciu.

CITIŢI ŞI:

Doi sibieni răniţi într-un teribil accident

VIDEO - Film în memoria motociclistului zdrobit de tir la Miercurea Sibiului

Semafoare inteligente în cea mai aglomerată intersecţie din Sibiu

Surse din cadrul IGPR, susţin că Bota, alături de un al coleg, Ciprian Turcu, vor primi zilele următoare destituirea din funcţie, după scandalul în care mai mulţi poliţişti acuzau superiorii că ar fi impus o normă de amenzi pentru agenţii de la circulaţie. Lor li se impută „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu “, susţine IGPR.


Bota este trimis şi în judecată pentru abuz, alături de un alt agent, Flavius Burlea. Cei doi agenţi ai poliţiei rutiere se pare că au oprit în trafic un şofer polonez căruia i-au cerut 319 euro sub pretextul că trebuie să achite o amendă. „Cei doi au întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie, primul în calitate de autor iar cel de-al doilea în calitate de complice, precum şi o chitanţă de încasare a unei sume de bani în lei, pe care le-au folosit în scopul disimulării activităţii infracţionale“, afirmă procuror şef secţie urmărire penală, Marius Aron, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor doi agenţi în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei MunicipiuluiSibiu, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, dar şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la fals intelectual şi uz de fals. IPJ Sibiu susţine însă că cei doi sunt la dispoziţie. „Ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale şi trimiterii în judecată, conform art. 65 alin 1 şi 2 din Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului, cei doi agenţi de poliţie au fost puşi la dispoziţie, urmând a executa activităţi stabilite de către comanda inspectoratului.“, susţine Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Poliţistul este însă în post. „Am primit citaţia, dar comanda inspectoratului nu ne-a spus nimic.“, Horaţiu Bota, agent IPJ Sibiu

Începând cu anul 2002, de când lucrează la Poliţia Rutieră, Horaţiu Bota a primit 3 sancţiuni disciplinare, două „mustrări scrise”, în 2004 , iar anul acesta i-a fost diminuat salariul, 3 luni de zile cu 20 la sută. Sancţiunile au fost primite pentru nerespectarea locului în care trebuia să supravegheze traficul rutier şi neverificarea unui permis auto, în vederea stabilirii numărului de puncte de penalizare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite