Desenele copiiilor din Sibiu sunt afişate în hypermarketuri pentru salvarea planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desenele copiilor vor contribui la îngrijirea mediului
Desenele copiilor vor contribui la îngrijirea mediului

În perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu derulează Campania “Avem dreptul la un mediu curat !”, cu scopul de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la deşeurile care invadează atât spaţiile verzi, cât şi spaţiul public, cu efecte negative pentru sănătatea noastră şi cea a mediului în care trăim.

CITEŞTE ŞI:

Elevii sibieni au verificat dacă Sibiul beneficiază de apă de calitate

Campania constă în implicarea directă a elevilor prin realizarea de către ei a unor desene, cu rol de atenţionare şi responsabilizare a oamenilor privind pericolul poluării cu deşeuri: cum este afectat mediul (peisajul, animalele, plantele, apele, etc.) şi cum ar putea arăta un mediu mai curat,  sănătos şi armonios.

Desenele şi textele realizate de elevii şcolilor partenere: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 18, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 20, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25, Grup Şcolar Avram Iancu,  Liceul Teoretic “Constatin Noica”, Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu, sunt afişate în principalele hypermarket-uri şi supermarket-uri din Sibiu,  în locuri vizibile, pentru ca mesajul lor să fie de impactul aşteptat.

Tot mai multe persoane sunt deranjate de gunoaiele aruncate la întâmplare pe strada, în parcuri, pe spaţiile verzi din jurul caselor sau blocurilor.
Multe dintre aceste deşeuri sunt strânse de copii prin diverse programe si proiecte educaţionale, în dorinţa lor de a avea un loc de joacă sau de
plimbare curat.

ARPM Sibiu susţine acţiunile copiilor, pentru ca împreună, să contribuim la menţinerea unui mediu mai curat şi mai sănătos pentru fiecare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite