UPDATE/Descinderi la Brateiu, în cazul unor hoţi de icoane de patrimoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Poliţiştii din Hunedoara, Vâlcea şi Mureş efectuează la această oră şase percheziţii domiciliare în zona Brateiu-Dumbrăveni, la locuinţele unor suspecţi de furtul unor icoane extrem de valoroase, din biserici din Mureş şi Hunedoara. 

UPDATE, ora 13:55

Potrivit IPJ Hunedoara,"în dimineaţa zilei de astăzi, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Hunedoara, Vâlcea şi Mureş, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş şi Sibiu, din cadrul acestei acţiuni făcând parte şi percheziţii domiciliare care s-au desfăşurat în data de 07.11.2011 în municipiul Bucureşti.

Activităţile poliţiştilor se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi au ca scop identificarea autorilor mai multor furturi de icoane pe lemn şi pe sticlă, susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural-naţional, din lăcaşe de cult din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş şi recuperarea bunurilor.

Faţă de persoanele suspectate de comiterea furturilor din lăcaşe de cult se vor lua măsurile legale, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii provenienţei obiectelor ridicate".

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre icoane extrem de valoroase furate din lăcaşuri de cult, icoane care aparţin patrimoniului cultural naţional.

La cele şase percheziţii participă poliţişti din Hunedoara, Vâlcea şi Mureş, iar ancheta este coordonată de către Parchetul Hunedoara.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite