Delegaţie din Marburg, în vizită la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Municipiului Sibiu
Primăria Municipiului Sibiu

O delegaţie din oraşul Marburg din Germania condusă de primarul Egon Vaupel, este prezentă în acest week-end la Sibiu, ocazie cu care au loc o serie de evenimente care marchează relaţia foarte strânsă de aproape şapte ani dintre cele două oraşe.

Delegaţia din Marburg este formată din membrii ai Asociaţiei de Prietenie Sibiu-Marburg şi din reprezentanţi ai mediului politic din oraşul german.

Oficialii germani se întâlnesc sâmbătă, 21 aprilie, cu primarul Klaus Iohannis, iar în aceeaşi zi este programat, la Sala Thalia, un spectacol de teatru în cadru festiv. Spectacolul se intitulează “Bătrână milionară caut nepoate moştenitoare” şi este susţinut de secţia germană a Teatrului Naţional Radu Stanca.

Acordul de înfrăţire dintre Sibiu şi Marburg a fost semnat în anul 2005, iar la Marburg funcţionează un centru de predare al culturii, civilizaţiei şi limbii române, unde conferenţiază lectori sibieni, acest centru deservind întreg landul Hessen.
     
In luna mai vor avea loc Zilele Culturale Române în Marburg, unde Sibiul va fi reprezentat printr-o expoziţie foto intitulată „Instantanee urbane din Sibiu-Hermannstadt” şi o lectură de versuri a doamnei Christel Ungar.
 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite