De ziua lor, romii au protestat împotriva discriminării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de romi au mărşăluit prin centrul oraşului, scandând lozinci împotriva discriminării , tocmai de Ziua Internaţională a Romilor.

Ziua internaţională a romilor nu a mai fost sărbătorită cu atâta fast, ca în anii trecuţi. Concertele au fost date pe muzica tradiţională iar supuşii regelui Cioabă au fost mai reţinuţi ca în alţi ani.

Doar pirandele au mai ţinut la sărbătoare. Îmbrăcate în hainele tradiţionale, viu colorate, şi însoţite de bărbaţii lor, au mărşăluit pe principalele artere din Sibiu, până în Piaşa Mare a Sibiului. Aici s-au oprit pentru a fredona cu toţii câteva melodii, după care, s-au retras.

„Vrem sa tragem un semnal de alarmă ca să stopăm aceste acte de discriminare care sunt îndreptate împotriva romilor şi cerem Consiliului Europei şi Parlamentului European să stopeze discriminarea din Europa împotriva romilor“, a spus autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă.

image


Înarmaţi cu pancarte şi steaguri, romii sibieni au vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de problemele cu care se confruntă.

„Este o zi care aminteşte de durerea romilor care din păcate continuă să fie şi vorbim tot mai mult despre libertăţile romilor şi este o vreme de îngrijorare pentru că sunt evenimente care se întâmplă în mai multe ţări din Europa“, spune Luminiţa Cioabă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite