De la Ambulanţa Sibiu, scapă cine poate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor care pleacă este în contiună creştere, în ultima perioadă. Pensionarea sau demisia par cele mai bune soluţii pentru angajaţii care fac tot mai multe ore suplimentare, dar care primesc salarii tot mai mici.

CITIŢI ŞI

Program redus la opt ore pentru ambulanţa Sibiu

După ce angajaţii au anunţat că nu mai sunt dispuşi să facă ore suplimentare, pentru că nu le sunt plătite, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu este la un prag de colaps. Şi asta pentru că, epuizaţi de volumul tot mai mare de muncă, angajaţii caută soluţii pentru a renunţa la meserie. „Deşi funcţionam oricum cu număr redus de personal, în prezent avem trei persoane cu probleme de sănătate, ale căror ture trebuie acoperite de angajaţii care mai sunt, ajungându-se automat la ore suplimentare. Mai mult însă, doi angajaţi şi-au dat demisia, iar alţi doi urmează să se pensioneze“, a precizat noul lider sindical Ambulanţa Sibiu, Ilie Mateaş.

Pleacă la muncă în străinătate
Alţi patru intenţionează însă să demisioneze până în luna octombrie, astfel că situaţia celor care rămân va fi din ce în ce mai dificilă. Un caz este chiar al fostului lider sindical, care va pleca în luna octombrie la muncă în America, pe un salariu de câteva ori mai mare ca cel din ţară. „„La Ambulanţa Sibiu, lucrurile sunt foarte grave. Este cel mai subfinanţat serviciu din ţară şi până când nu se va găsi o soluţie, problemele nu vor înceta. Oamenii au ajuns să lucreze aproape gratis, au foarte multe ore suplimentare care nu le sunt plătite, dar totodată nu li se acordă nici zile libere, pentru că nu are cine să îi înlocuiască. Eu o să plec să muncesc în America, unde condiţiile sunt cu totul altfel. Nici nu vă spun cât este salariul, comparativ cu cel de aici, că îi fac pe toţi să demisioneze. Oricum, ştiu că mai sunt câţiva care vor să îşi depună demisiile în perioada următoare“, a spus Crin Scridon.

Deblocarea posturilor nu rezolvă problema
Acesta consideră că deblocarea de posturi, anunţată pentru săptămâna viitoare, nu va rezolva în niciun fel problema personalului. „ Degeaba se vor debloca, dacă numărul celor care pleacă este mai mare oricum decât numărul posturilor care se vor scoate la concurs. Şi cine credeţi că se va înghesui la concurs, la salariile care sunt?“, se întreabă fostul lider sindical. Conducerea Serviciului nu a putut fi contactată, asistenta şefă Mariana Fane precizând că singurul abilitat să ofere informaţii este directorul, aflat în concediu de odihnă. În prezent, personalulul Serviciului de Ambulanţă este sub normativ cu aproximativ 30 de angajaţi.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite