De 23 august, mulți turiști au ales fosta vilă a lui Nicu Ceaușescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că le place locul pentru că este retras și accesibil ca prețuri. Chiar dacă au ajuns aici de fosta zi națională, turiștii spun că nu au nostalgia anilor de dinainte de Revoluție.

Citiți și:

Cazare Cârţoşoara: cât costă câteva zile de vacanţă în cea mai frumoasă comună sibiană de la poalele Făgăraşilor

Ocna Sibiului,între lux şi low cost

Fosta vilă a lui Nicu Ceaușescu de la Săliște a devenit un loc foarte căutat de turiști, care spun că apreciază condițiile bune, dar și faptul că este o locație retrasă. Întreg domeniul are aproximativ 2 hectare, iar prețurile practicate sunt accesibile. De 23 august, turiștii s-au relaxat la piscină, fără a avea însă nostalgia anilor petrecuți sub comunism. 

”Mie îmi place foarte mult, vin aproape zilnic cu fetița la baie, e foarte frumos, un loc unde îți poți face o vacanță liniștită. Înainte petreceam ca toată lumea de 23 august, cu mici, bere, serbări câmpenești. Acum nu ne mai gândim la vremurile alea, ne-am săturat de ele și n-am vrea să se mai întoarcă”, spune Valerică Lăcustă, un turist venit aici împreună cu nepoțica.

Nu doar turiștii se bucură de serviciile de la fostul complex de vacanță al fiului lui Nicolae Ceaușescu. Un grup de handbaliste din Sibiu a venit împreună cu antrenorul lor aici, în cantonament. ”Este frumos, prețurile sunt destul de acceptabile și am ales să venim aici, e natură, aer curat”, spune antrenorul Dan Buta.

În prezent, turiștii au la dispoziție în clădirea principală 23 de locuri de cazare, iar prețul este de 40 de lei de persoană, pe noapte. De asemenea, se pot caza și în vila micuță, într-o cameră cu opt paturi, unde plătesc 15 lei pe noapte.

Cei care vin aici cu rulota scot din buzunar 20 de lei pe zi, iar pentru corturi taxa este de 5 lei pe zi. Pentru a avea acces la piscina complexului, adulții plătesc 10 lei iar copiii care au până în 10 ani, 5 lei.

Complexul nu oferă și servicii de masă, dar cei care se cazează au la dispoziție bucătăria unde își pot prepara singuri mâncarea.

Cabana lui Nicu, închiriată pentru petreceri

De asemenea, turiștii pot închiria pentru petreceri, contra sumei de 10 lei pe oră, și cabana mică, aflată pe malul lacului. De altfel, acesta era locul preferat de relaxare al lui Nicu Ceaușescu. 

”Venea mai mult jos la cabană, acolo făcea un grătar, un șpriț cu prietenii. Îi plăcea izolarea și liniștea. Venea cu elicopterul, se așeza pe pistă, stătea 2-3 ore, se relaxa, apoi pleca”, povestește Dumitru Domnariu, administratorul complexului de la Săliște.






 



Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite