Datoriile Poliţiei au adus Medicina Legală „la fundul sacului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul a ajuns să nu-şi mai poată plăti nici măcar utilităţile către spital. La sfârşitul lunii iulie, Poliţia datora Serviciului Judeţean de Medicină Legală aproape 200.000 de lei.

Citiţi şi:

Trei fraţi din Focşani cu maşini bengoase,prinşi rulând cu peste 150 la oră,în judeţul Sibiu

Un hoţ de cablu a blocat semnalizarea şi comunicaţiile CFR la Copşa Mică

Aproape 200.000 de lei datora, la sfârşitul lunii iulie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu. Din cauza sumelor mari de bani nerecuperate, reprezentanţii serviciului spun că au ajuns să nu-şi mai poată plăti nici facturile la utilităţi. „La Poliţie, cu ultimele sume virate, am ajuns pe la sfârşitul lunii noiembrie 2010, s-au achitat lucrările să zicem pe toată luna noiembrie 2010, după care decembrie 2010 şi anul ăsta aproape nimic sau nesemnificativ. Sigur că influenţează negativ, într-atât încât am ajuns chiar la fundul sacului, şi nu ne mai prea putem plăti la rândul nostru utilităţile către spital, serviciile pe care ni le face spitalul”, spune medicul Nicolae Olariu, şeful Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SML) Sibiu.

Potrivit acestuia, din cauza dificultăţilor financiare ar putea apărea probleme în această perioadă cu trusele pentru recoltarea alcoolemiilor. „Acum am făcut referat şi nu ştiu dacă avem banii necesari să le plătim. Mai avem nevoie anul ăsta încă de vreo 500 de truse care ar veni 30.000 de lei. Este 60 de lei o trusă, trebuie să le cumpărăm. Şi nu s-au plătit nimic. S-au consumat aproximativ 540 de truse, şi nu sunt plătite niciuna. 30.000 de lei numai pe anul ăsta, neachitaţi, şi mai avem nevoie cam de atâta. Vă daţi seama ce înseamnă să nu aprovizionăm la timp unităţile şi să nu poată lua, poate în instanţă să decadă proba”, adaugă şeful SML.

Problemă generală

Potrivit acestuia, serviciul a făcut adrese către Poliţie în mod repetat, problema fiind una generală, nu doar la nivelul judeţului Sibiu. „Am făcut adrese către poliţie, am luat legătura în mod repetat. Nu pot să zic că nu există bunăvoinţă, dar nu le dă nici lor, nu au fonduri”, adaugă medicul Nicolae Olariu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ultima plată făcută de către IPJ Sibiu către Medicina Legală s-a făcut în luna iulie a acestui an. „Suma datorată în acest moment de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu Serviciului de Medicină Legală Sibiu (în data de 29 iulie, n.r.) este în valoare totală de 186.826 lei. Ultima plată către acest Serviciu s-a făcut în cursul acestei luni (iulie, n.r.) şi a fost în valoarea de 49.000 de lei”, se arată în răspunsul IPJ.

Declaraţie:

„Încasările au scăzut vertiginos, utilităţile au crescut la fel de vertiginos şi sigur că am ajuns la limită”, Nicolae Olariu, şeful SML Sibiu


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite