Datină străbună pe Secaş în acest week-end la Păuca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine debutează în comuna sibiană Păuca cea de-a 39-a ediţie a celebrului festivalul „Datină străbună pe Secaş”.

CITEŞTE ŞI:

3.000 de oameni aşteptaţi la Udatul Ionilor de la Tălmăcel

Regal folcloric, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, din Sibiu

Festivalul este cel mai reprezentativ eveniment folcloric al Ţării Secaşelor şi îşi propune să cinstească în fiecare prietenia dintre judeţele Alba şi Sibiu, care-l organizează alternativ. Anul acesta este rândul sibienilor să fie gazdă, aşa că s-au pregătit temeinic, pentru a ne se lăsa mai prejos faţă de ediţia precedentă.

Programul festivalului începe în central comunei de la ora 11.00, cu primirea participanţilor, după care este programată, aşa cum se întâmplă an de an, o  paradă a portului popular. Cum în Ţara Secaşelor floclorul şi tradiţia sunt la loc de cinste, îşi vor face apariţia pe rând în faţa spectatorilor formaţiile populare din Păuca, Loamneş, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dostat, Cergău, Daia Romană, Mihalt, Ohaba, Roşia de Secas şi Spring.

Primarul comunei Păuca şi gazda festivalului de anul acesta, Nicolae Dancu, spune că aşteaptă la eveniment cât mai mulţi spectatori, din toată ţara, inclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, coorganizator. Prima editie a festivalului „Datină Străbună pe Secaşe” a avut loc în urmă cu 38 de ani la Roşia de Secaş, în anul 1972, iar ce-a de-a doua ediţie s-a desfăşurat la Spring în anul 1984.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite