Sibiu: Alexandru „DJ Sanyi“ Deneş, cel ce dă tonul distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Alexandru „DJ Sanyi“ Deneş, cel ce dă tonul distracţiei
Sibiu: Alexandru „DJ Sanyi“ Deneş, cel ce dă tonul distracţiei

Pentru că pune muzică de aproape zece ani în cele mai tari cluburi sibiene, Alexandru „DJ Sanyi“ Deneş este unul dintre cei mai apreciaţi DJ din Sibiu.

Când vine vorba de antren, distracţie şi voie bună, el este cel care ţine oamenii în club. Datorită muzicii pe care o mixează el la pupitru, clubberii aleg unde să-şi petreacă serile şi pe ce ringuri de dans să se mişte. El este DJ-ul, omul fără de care n-ar fi posibilă noţiunea de „discotecă“. Alexandru Daneş este cunoscut în lumea clubberilor ca DJ Sanyi, Sanyi fiind o prescurtare ungurească de la Alexandru. Nu-i DJ de ieri, de azi. Alexandru Daneş este din generaţia celor care făceau seri distractive la şcoală, prin gimnaziu, cu casetofonul şi suc de portocale la sticlă de 250 de mililitri.

La pupitru, Alexandru este spontan

„Cu muzica eram de mai mult timp, din generală. Se făceau serate la şcoală şi eu puneam muzica. Pe la 17 ani mergeam în discotecă la Extaz şi atunci l-am cunoscut pe DJ, Ovidiu Farcaş. I-am cerut să mă lase puţin în locul lui, m-a lăsat la pupitru, i-a plăcut şi m-a luat cu el. Pentru început Ovidiu mă lăsa să pun muzică doar la începutul şi la sfârşitul programului, ca să pot învăţa ce am de făcut. Oricum, şi aşa, aveam nişte emoţii foarte mari. Când vezi o mulţime de oameni în faţa ta, nu ai cum să nu te emoţionezi“, povesteşte DJ Sanyi. Îşi aminteşte că în acea perioadă de debut, în discoteci domneau ritmurile dance româneşti. „Prima dată am mixat pe melodii ale trupelor Hi-Q şi Animal X“, spune tânărul. La un an după, cel care-i fusese profesor a plecat la alt club şi Alexandru l-a urmat. Împlinise deja 18 ani şi a putut să se angajeze ca DJ. În timp, Alexandru a mixat pe la toate cluburile şi evenimantele de gen din Sibiu şi a ajuns unul dintre cei mai buni în branşă. Când urcă la pupitru este spontan şi improvizează pe loc, fără ca o seară să semene cu precedenta sau cu următoarea. „Acum sunt sigur pe mine, mi-a intrat în automatism şi ştiu exact ceea ce am de făcut. De aceea niciodată nu-mi fac playlist, pun muzica potrivită la locul potrivit, în funcţie de cum simt mulţimea“, precizează Alexandru Daneş.

Adoarme doar după ora 04
Alexandru este fan house şi spune că i-a plăcut acest gen de muzică de când a ascultat prima dată ritmuri house. Pentru el muzica este totul şi n-ar putea face altceva. „Acum ceva timp m-am lăsat pentru o perioadă de nouă luni de mixat, am lucrat în sisteme de securitate. Era bine, dar parcă lipsea ceva. Mergeam prin cluburi şi le ceream prietenilor, DJ, să mă lase să pun muzică. Nu puteam sta departe“, declară Alexandru. Acum viaţa îi curge în funcţie de marea lui pasiune şi nu este zi în care să se trezească mai devreme de ora 14. „Şi când nu lucrez nu pot să adorm înainte de ora 04. Lucrez de joi până sâmbătă iar în restul zilelor pregătesc muzica, ascult multe albume, fac selecţii“, încheie DJ-ul.

Ce-i place
Cea mai mare parte a timpului său liber este ocupat cu muzica. Dar mai găseşte energie şi pentru alte preocupări. „Îmi place kartingul, mă mai duc cu prietenii la pista de karturi atunci când am timp. Mă uit la filme, în special comedii, şi îmi place mult cum joacă Adam Sandler“, precizează Alexandru Deneş.

Ce nu-i place
„Fotbalul nu-mi place, nici să-l privesc, nici să-l practic. Chiar nu mă interesează deloc acest sport. Un alt lucru care nu-mi place este să merg cu autobuzul sau orice mijloc de transport în comun“, declară Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri
Te-ai gândit să-ţi deschizi propriul club?

Da, m-am gândit, dar este greu. Deocamdată am cumpărat tot sistemul de sunet de club şi acum fac nişte boxe de aer liber. Sper ca până la anul să fac sonorizarea pentru petrecerile în aer liber.
Plănuieşti să scoţi o melodie doar a ta?
Vreau să mă perfecţionez, să învăţ cât mai multe despre softurile de muzică electronică, care sunt foarte complicate. Remixul pe care eu împreună cu un prieten l-am făcut după DJ Project „Privirea ta“ a fost un succes, s-a cântat în multe discoteci. Aş vrea să compun o piesă a mea, dar mai este mult până acolo.
Cum este viaţa de noapte sibiană?
Nu mai este ca înainte, nu mai iese lumea în club. Probabil acum preferă să iasă în pub-uri. Oricum, în Sibiu se ascultă mai mult muzică comercială.

Profil
Născut:
1 decembrie 1983, Sibiu
Studii: Student în anul III, Facultatea de Ştiinţe Economice
Familie: Necăsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite