Criza îi îmbracă pe tinerii absolvenţi de liceu în haine militare, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, concurenţa a ajuns anul acesta şi la 13 candidaţi pe un singur loc. Cazarea şi masa gratuită, o soldă lunară pe perioada studiilor, dar şi un loc de muncă sigur, odată cu terminarea pregătirii sunt principalele motive care au dus la concurenţa acerbă din acest an.

CITIŢI ŞI

Au început înscrierile la facultăţile din Sibiu

Emoţii pentru sutele de absolvenţi de liceu veniţi la Sibiu, în speranţa că vor obţine unul dintre locurile scoase la concurs de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“. Aceştia vor afla, în această seară, dacă din toamnă se vor număra printe cursanţii unităţii. Emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât anul acesta concurenţa este chiar şi de 13 candidaţi pe un singur loc, la unele dintre specializări.  „ Concurenţa a fost întotdeauna mare, însă nu a mai fost de mult timp la fel ca anul acesta. Siguranţa locului de muncă este, probabil, principalul motiv care i-a determinat să se înscrie în număr atât de mare“, a spus maiorul Radu Dinu, de la AFT Sibiu.

Au făcut cea mai bună alegere
În ciuda numărului mare de înscrişi, candidaţii  care au terminat astăzi examenele sunt optimişti şi îşi pun mari speranţe în reuşită.  „Sunt convins că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Eu am terminat şi liceul militar de la Câmpulung, însă motivul principal pentru care am decis să continuu pe partea militară este dat de siguranţa locului de muncă, după terminarea cursurilor“, ne-a spus Alexandru Găitan, din Suceava.

Concurenţă mare şi la fete
Cariera militară nu este căutată însă numai de băieţi, concurenţa pentru posturile oferite fetelor fiind mai mare decât pentru cele oferite băieţilor. Ce-i drept, şi numărul locurilor scoase la concurs este mai mic pentru tinerele absolvente de liceu. De exemplu, la Ştiinţe Administrative, pentru cele trei posturi, s-au înscris 40 de candidate. La băieţi însă, la aceeaşi specializare, sunt oferite 23 de locuri, pentru care s-au înscris 242 de candidaţi. „ Îmi plac disciplina, haina militară şi armele, şi îmi place foarte mult aventura. Sunt ferm convinsă că vreau să urmez o astfel de carieră . Bineînţeles, contează foarte mult şi faptul că oferă o siguranţă, în perioada dificilă pe care o traversăm“, a spus şi Ionela Georgescu, din Drăgăşani.

Tinerii care s-au înscris la Academie au fost selectaţi în urma unei probe psihologice şi a unor teste de pregătire fizică, în centrele zonale din Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc, după care, odată ajuşi la Sibiu, au susţinut două probe scrise, una la limba engleză, iar cea de-a doua la psihologie, matematică sau română, în funcţie de specializare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite