Creatori populari şi case tradiţionale, în muzeul din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nedeiea de Sfântul Ilie şi Târgul de Case Tradiţionale sunt manifestările pe care Muzeul în aer licer din Dumbrava Sibiului le găzduieşte în acest sfârşit de săptămână

CITIŢI ŞI

Târg de mâncare leneşă în Dumbrava Sibiului

Weekend-ul tradiţiilor şi al bebeluşilor,în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Reprezentanţii CNM „Astra“ nu renunţă nici în acest sfârşit de săptămână la surprizele cu care ne-a obişnuit în ultima perioadă. Astfel, după Zilele Culturii Populare Vâlcene, Ziua Sugarului Sibian şi Târgul de produse tradiţionale „Slow Food“, alte două manifestări îi vor duce pe sibieni în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi în acest sfârşit de săptămână.

Prima dintre acestea, Nedeiea de Sfântul Ilie, va aduce la Sibiu creatori populari care îşi vor prezenta produsele tradiţionale. Vizitatorii vor avea astfel ocazia să admire şi să cumpere obiecte de artă populară, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 -18.30. „Prin reiterarea Nedeii de Sfântul Ilie din cadrul Muzeului în aer liber se doreşte menţinerea vie a Tradiţiei legată de această străveche sărbătoare pastorală celebrată odinioară cu atâta fast în satele româneşti”, explică Olga Popa, muzeograf în cadrul Muzeului Civilizaţiei Transilvane „ASTRA”.

Târg de case din lemn
Cel de-al doilea eveniment al sfârşitului de săptămână din muzeul sibian este Târgul de Case Tradiţionale, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Târgul va începe la ora 12.00 şi propune, potrivit organizatorilor, încurajarea construirii, în zonele cu potenţial turistic, a caselor de locuit sau de vacanţă, după tiparele arhitecturale locale.

„ În acest an inaugurăm şi o nouă secţiune a manifestării, care va purta titlul «Salvarea valorilor arhitecturii tradiţionale». Dorim să prezentăm oferte de construcţii vechi celor interesaţi să le cumpere în vederea demontării şi reconstrucţie“, spune Ciprian Ştefan, şef secţie în Muzeul în aer liber.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite