Sibiu:Târgul de Crăciun va fi de două ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al treilea Târg de Crăciun va fi deschis anul acesta între 28 noiembrie şi 3 ianuarie. Evenimentul organizat de Fundaţia Austria Pro Romania, cu sprijinul Ambasadei Austriei îşi propune să transforme Piaţa Mare într-un loc de basm, cu miros de măr copt, vin fiert şi scorţişoară, în care copiii să îşi aducă zilnic părinţii.

Comercianţii interesaţi să inchirieze spaţii de 4, 6 sau 8 metri pătraţi la Târgul de Crăciun trebuie să se grăbească, pentru că mai mult de jumătate dintre cele 70 de căsuţe de lemn, care se vor instala în Piaţa Mare sunt deja contractate, potrivit Cristinei Răduleţ, din partea echipei de organizatori. Târgul va avea un număr aproape dublu de standuri,  datorită succesului de anul trecut, când au fost numai 40. Închirierea unui stand pe toată perioada Târgului costă cu tot cu TVA, între 1069 de lei cel mai mic de numai 2 metri pătraţi şi deschis, până la 7376 de lei cea mai mare cabana de lemn, de 8 metri pătraţi. Asociaţiile, fundaţiile şi grupurile care organizează acţiuni caritabile vor avea la dispoziţie spaţii de vânzare sau prezentare gratuite.
De la Târgul din Piaţa Mare nu vor lipsi bradul,  concertele şi patinoarul în aer liber, care a fost un succes anul trecut, fiind prelungită funcţionarea lui şi după sărbătorile de iarnă. Inedit anul acesta va fi faptul că scena este pusă gratuit la dispoziţia şcolilor şi a grădiniţelor din oraş care pot să organizeze concerte de colinde cu cei mici.

Sărbători austere
Cu toate surprizele promise de a treia ediţie a Târgului de Crăciun, sărbătorile din acest an vor fi cele mai austere din 2007 încoace. Primarul Klaus Johannis, a ţinut să precizeze ieri, că bugetul alocat sărbătorilor de iarnă a fost drastic redus. "Vom cheltui mult mai puţin în acest an, dar sunt convins că cei care se ocupă de organizare se vor descurca" a spus Johannis.
Faţă de anul trecut, când bugetul alocat sărbătorilor de iarnă a fost de 80.000 de lei, fiind suplimentat la peste 100.000 de lei, în acest an, pentru orăşelul copiilor s ipentru manifestairle de sărbători sunt alocaţi 40.000 de lei.


Târgul de Crăciun dus la Bucureşti
Biroul de Promovare şi Dezvoltare în Turism al Primăriei a dus oferta turistică de Crăciiun a Sibiului şi la  la ediţia de toamnă a Târgului de Turism de la Bucureşti, care a început ieri. Tema standului Sibiului pentru acest eveniment este Târgul de Crăciun 2009, cu oferta culturală a oraşului în perioada de iarnă. La stadul Sibiului a fost instalată chia runa dintre căbănuţele care vor fi de la sfârşitul lunii viitoare în Piaţa Mare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite