Cosmina Maria Şipoş a făcut din internet un mod de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmina Şipoş
Cosmina Şipoş

Îi place să fie la curent cu tot ceea ce mişcă în jurul său, iar internetul este cel mai bun mijloc pentru acest lucru.Cosmina Şipoş este şi iniţiatoarea #hmeet, un eveniment pentru internauţi

Fascinată de lumea virtuală, Cosmina Şipoş a descoperit în internet o unealtă care o ajută să facă ceea ce îi place. A terminat Comunicare şi Relaţii Publice, în cadrul facultăţii de Jurnalistică din Sibiu, toate proiectele sale ulterioare luând naştere în mediul online.

„ Pasiunea pentru internet am descoperit-o în anul II de facultate, când m-am hotărât să îmi fac lucrarea de licenţă despre hinduism. Pentru că nu găseam suficiente informaţii în cărţile din bibliotecile sibiene, am început să caut pe internet. Aşa am descoperit blogurile şi reţelele sociale. Iar pasiunea pentru comunicare şi networking a descoperit-o în urma unui internship, în primii ani de facultate la revista «Sunete», pasiune pe care a cultivat-o mai apoi, în Muenchen, unde am învăţat secretele organizării evenimentelor internaţionale“, spune tânăra.

Experienţa a dobândit-o lucrând ca voluntar, timp de un an, în departamentul de marketing şi PR alunui magazine online caritabil, unde a primit oportunitatea de a pune în practică ceea ce învăţat despre comunicarea pe reţele sociale. „ Am petrecut o vară şi în Statele Unite, unde am fost inspirată de proactivitatea spiritului antreprenor şi simţului de afaceri al americanilor, experienţă în urma căreia mi-am adăgat ca obiectiv deschiderea unei agenţii de comunicare şi relaţii publice“, adaugă Cosmina. 

#hmeet, întâlnirea bloggerilor din Hermannstadt

În urma experienţa acumulată în urma colaborărilor şi a contactului permanent cu lumea virtuală, tânăra sibianca a decis, în primăvara acestui an, să lanseze o întâlnire a bloggerilor şi a twitteriştilor, sub denumirea de # hmeet. „ Am hotărât să organizăm o astfel de întâlnire deoarece comunitatea locală era oarecum segretată în mici grupuri de bloggeri, twitterişti, designeri şi programatori, fiecare cu propriul ecosistem de întâlniri periodice . În urma unui schimb de mesaje cu Claudiu Ciobanu, antreprenor şi blogger din Bucureşti care adunase în jurul său o gaşcă de bloggeri bucureşteni, doritori să cunoască comunităţile oamenilor pasionaţi de mediul online din ţară, am început să planificăm un eveniment ca pretext pentru a ne cunoaşte unii pe alţii“, explică Cosmina.

Reuşita din martie a întâlniri au determinat-o pe tânără să pună la cale şi a doua ediţie, care urmează să fie organizată loc peste câteva zile. „ Prima ediţie a atras peste 60 de bloggeri şi twitterişti din Sibiu, Cluj, Timişoara şi Bucureşti, având un ecou foarte plăcut. Tocmai de aceea am decis şi organizarea celei de-a doua ediţii, care va avea loc pe 13 noiembrie. Tema evenimentului va fi Sibiul şi promovarea proiectelor sibiene de success“, adaugă Cosmina, care îşi doreşte ca #hmeet-ul să devină un eveniment reprezentativ pentru Sibiu, ărin organizarea de întâlniri bianuale.

Ce-i place
„ Îmi place în mod special Twitterul, care mi-a schimbat viaţa. Joburile mi le-am găsit prin twitter şi am reuşit să cunosc şi să vorbesc cu oameni pe care îi admir. Cinematografia şi filmul documentar, culturile exotice, limbile străine, surfingul, sporturile extreme, jocurile video sunt alte lucruri care îmi plac“, spune Cosmina Şipoş. Ţ

Ce nu-i place
Fiind o fire veselă şi foarte activă, Cosmina Şipoş spune că nu îi place să vadă oameni trişti

Întrebări şi răspunsuri
Cât timp îţi petreci, zilnic, pe internet?

Cel puţin zece ore, în fiecare zi. Oricum, Facebook-ul şi Twitter-ul le am deschise non-stop, chiar dacă nu sunt pe laptop, pentru că vreau să ştiu tot ce mişcă.
Cât crezi că ai rezista fără internet?
Sinceră să fiu, eu consider că nu sunt dependentă de internet. Chiar mi-am propus, şi sunt curioasă să văd dacă reuşesc, ca, după întâlnirea #hmeet, să stau o săptămână fără internet, să mă informez din ziare şi nu din ediţiile online ale acestora.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite