Cornuri mucegăite cu repetiţie, în şcolile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva zile de când şcoala din comuna Cristian a primit cornuri mucegăite şi roase de şoareci un nou lot cu probleme a ajuns la Sibiu, de această dată în comuna Marpod.

Scandalul cornurilor mucegăite plătite din bani publici, prin programul guvernamental "Cornul şi laptele", ia amploare la Sibiu. La câteva zile după ce elevii de la Cristian au primit cornuri mucegăite şi roase de şoareci, 70 de cornuri cu mucegai au ajuns direct la OPC de la şcoala generală din Marpod.

"După procedura zilnică am verificat înainte să distribuim produsele, cornul în special, şi am observat câteva pete de mucegai, am verificat tot lotul, am găsit 70 de bucăţi de covrigi, nu i-am distribuit astăzi copiilor, an anunţat Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean şi am prezentat produsele la OPC", a spus Mioara Prepeliţă, director la Şcoala Gimnazială din Marpod.

Reprezentanţii OPC spun că de această dată sancţiunea pentru firma producătoare va fi mai mare, ţinând cont că este a doua abatere, şi că vor recomanda luarea de măsuri severe de către Consiliul Judeţean.

VIDEO O firmă din Târgu Jiu, amendată cu 4.000 de lei după ce a livrat cornuri roase de şoareci şi mucegăite la o şcoală din Sibiu

"După cum se vede, firul neconformităţii produselor prin programul lapte-corn persistă, covrigii prezintă pete de mucegai, la fel o să reinităm producătul pentru a încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei, de data asta pe neconformitatea produselor, amenda fiind cuprinsă între 3.000 şi 30.000 de lei", a spus Ioan Bucur Băra, directorul OPC Sibiu.

În ciuda insistenţelor repetate, nici Ioana Nica, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu, nici vicepreşedintele Ioan Banciu şi nici preşedintele Ioan Cindrea nu au răspuns la telefon, contractul cu firma care livrează cornuri mucegăite elevilor din Sibiu fiind semnat la nivelul Consiliului Judeţean.

Într-un comunicat remis presei, se precizează că "Consiliul Judeţean, prin Compartimentul de Învăţământ, a sesizat de îndată Protecţia Consumatorului şi aşteptăm raportul comisiei", fără a se spune despre ce comisie este vorba.

Cornurile care ajung la elevii din Sibiu sunt produse la Targu Jiu şi livrate ulterior in judetul Sibiu printr-o altă firmă din Turda. La precedentul scandal, OPC-ul a amendat firma producătoare cu 4.000 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite