Sibiu: Cornuri mucegăite pentru elevii sibieni(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Cornuri mucegăite pentru elevii sibieni(UPDATE)
Sibiu: Cornuri mucegăite pentru elevii sibieni(UPDATE)

Reprezentanţii Şcolii nr. 13 au depus deja o sesizare către Consiliul Judeţean. În urma plângerilor, firma care a câştigat licitaţia va fi atent monitorizată, iar dacă problemele vor continua, contractul i-ar putea fi reziliat.

Cei 600 de elevi care învaţă la Şcoala nr. 13 ar fi primit şi probabil unii dintre ei chiar ar fi consumat la începutul acestei săptămâni cornuri tari şi mucegăite, dacă reprezentanţii instituţiei nu ar fi luat măsuri. „ La începutul acestei săptămâni, am observant că mare parte din cornurile care au ajuns la şcoală erau tari şi multe dintre ele mucegăite. Chiar dacă i-am contactat personal pe reprezentanţii firmei, pentru a le cere explicaţii, aceştia au livrat a doua zi cornuri proaspete amestecate cu unele la fel de vechi şi, din nou, mucegăite. Fapt pentru care înştiinţat Inspectoratul Şcolar“, ne-a spus olga Meşteru, directoarea şcolii.

Situaţie nu este singulară

Inspectorul şcolar general al Sibiului, Constantin Catrina, ne-a spus că o altă sesizare a ajuns ulterior şi de la şcoala din comuna Iacobeni, plângerile fiind înaintate către Consiliul Judeţean, care coordonează această problemă. „ Rolul nostru este de a monitoriza situaţia şi de a transmite mai departe, ceea ce am şi făcut. Pe lângă Şcoala 13, am mai primit o sesizare şi de la şcoala din Iacobeni, care reclamă aceleaşi probleme: produse vechi, necomestibile“, a spus acesta. Mai mult, elevii de la Şcoala nr. 5 se pare că se confruntă cu aceeaşi situaţie, chiar dacă de aici nu au existat plângeri deocamdată. În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică urmează să facă o serie de controale. „ Ce pot eu să vă spun acum este că şi eu m-am confruntat cu aceeaşi situaţie din punct de vedere personal, deoarece copii mei învaţă la Şcoala nr. 5 şi veneau acasă cu cornuri foarte vechi. În ultimele zile, au refuzat chiar să le mai ia“, a spus Adela Morar, purtător de cuvânt al DSP Sibiu. 

Vor fi traşi la răspundere

Consilierii judeţeni au luat deja primele măsuri în acest caz şi spun că dacă problemele vor continua, contractual cu firma braşoveană ar putea fi reziliat. „ Noi le-am trimis deja o înştiinţare prin care i-am anunţat că îi aşteptăm de urgenţă la o întrevedere, pentru a explica situaţia. Dacă problemele vor continua, vom lua măsurile legale care se impun, iar dacă obligaţiile contractual nu sunt îndeplinite de două ori într-o lună, faţă de aceeaşi unitate de învăţământ, contractual va fi reziliat automat“, a spus Constantin Şovăială, veicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Licitaţia pentru „Laptele şi conul“ a fost câştigată anul acesta de firma braşoveană ProdLacta, care a avut cel mai mic preţ, de doar 60 de bani pe pachet. Aceasta furnizează elevilor doar laptele, iar pentru cornuri a subcontractat firma Vel Pitar, din Vâlcea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite