Sibiu: 25 de elevi intoxicaţi de “Cornul şi laptele” de la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: 25 de elevi intoxicaţi de “Cornul şi laptele” de la şcoală
Sibiu: 25 de elevi intoxicaţi de “Cornul şi laptele” de la şcoală

16 dintre aceştia au fost transportaţi de urgenttă la spital şi au rămas internaţi. Elevii se află acum în afara oricărui pericol.

Citeşte şi:
Braşov: Fără lapte şi corn în şcolile braşovene


La două ore după ce au mâncat laptele şi cornul distribuite la scoală, cei 25 de copii au început să acuze dureri de burtă, de cap, vărsături şi chiar ameţeală. Aceştia au mers la medicul de familie din localitate,  care a apelat imediat numărul unic de urgenţă, iar 16 dintre aceştia au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. 
Produsele împărţite copiilor erau în garanţie, iar o echipă de epidemiologi care a prelevat probe de la fata locului urmează să stabilească ce a dus la îmbolnăvirea copiilor.

Contractul ar putea fi reziliat

Potrivit reprezentantilor ConsiliuluiJudetean Sibiu, dacă se stabileşte că toxiinfecţia a fost cauzată de produsele furnizate prin programul “Laptele şi cornul”, contractul cu firma brasoveană ProdLacta ar putea fi reziliat.
Copiii se află acum în afara oricărui pericol, însă vor rămâne sub supraveghere medicală cel puţin până mâine.
Problemele de astăzi nu sunt singulare, în urmă cu doar două săptămâni, elevii Scolii Generale nr. 13 reclamând faptul că au primit cornuri mucegăite.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite