Sibiu: Monika Burcă, animatoare şcolită la Corbeanca, mixează muzică la platane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Monika Burcă, animatoare şcolită la Corbeanca, mixează muzică la platane
Sibiu: Monika Burcă, animatoare şcolită la Corbeanca, mixează muzică la platane

Monika Burcă este animatoare în cluburile sibiene de doi ani de zile iar din primăvară pune şi muzică de la pupitrul de DJ, sub pseudonimul Mya Mendes.

Înaltă, brunetă, frumoasă şi stilată, Monika Burcă este animatoare de peste doi ani în cluburile sibiene. Este basarabeancă şi asta explică în mare măsură de ce ea dansează de lasă publicul cu gura căscată. Iar dacă amintim că timp de doi ani înaintea venirii la Sibiu a fecventat cursurile prestigioasei şcoli de dans Corbeanca, capătă şi mai mult sens de ce ştie să se mişte atât de bine. „Am făcut cursuri de dans la Corbeanca de la 17 la 19 ani, dar de dansat am învăţat să dansez singură, acasă şi la petreceri, pe la 15 ani. La Corbeanca am învăţat mişcări noi şi am mers mai mult pentru că mi-a plăcut dansul şi, decât să dansez acasă în faţa oglinzii, am preferat să merg la o şcoală de dans. La Chişinău sunt şcoli foarte puternice care promovează dansatorii, nu numai în dansul sportiv de performanţă, ci în mod special în dansul ca animaţie“, explică Monika Burcă.

Nu dansează pe bar
A venit la Sibiu pentru studii universitare şi a ales să câştige bani din ceea ce ştia mai bine să facă. „Când am venit aici am hotărât să mă angajez ca animatoare în cluburi. M-am acomodat foarte repede, îmi place foarte mult ceea ce fac. Pe bar refuz să dansez, mi se pare de prost gust, dansez doar pe scenă sau pe pasarele“, povesteşte tânăra. Nu i-a fost greu să urce pe scenă şi să îşi mişte corpul provocator, să fie în atenţia a sute de perechi de ochi pofticioşi şi să-şi petreacă cea mai mare parte a serilor în nebunia decibelilor din cluburi. A dansat în peste douăzeci de mari cluburi din ţară şi cel mai mult i-a plăcut în Timişoara, oraş în care i-ar plăcea să trăiască. Monika priveşte dansul ca pe cea mai pură formă de spectacol artistic şi timpul liber şi-l petrece studiind petrecerile tematice din polul distracţiei de pe glob, Ibiza. „Am avut ocazia să dansez cu o echipă din Ibiza şi am văzut multe lucruri bune la ei pe care vreau să le adaptez la show-ul meu“, declară bruneta.

Monika sau DJ Mya Mendes
Din această primăvară, Monika a trecut la un alt nivel de enterteinment şi este Mya Mendes. Are o trupă de şase dansatori cu care dă spectacole incendiare de dans, costume şi culoare după care urcă la pupitru şi continuă spectacolul pe post de DJ. “De o jumătate de an sunt şi DJ. Oferim pachete de spectacole. Înainte să mă bag la pupitru, fac împreună cu trupa mea de băieţi şi fete un show de figuraţie. Sper să pot să dezvolt spectacolul, să mai aduc doi oameni care să facă animaţie pe picioroange, să transform astfel spectacolul în ceva mai complex“, mărturiseşte Monika. Costumele de îngeri, zei, demoni, cuştile din fier forjat, coregrafia şi tot show-ul în sine sunt gândite de Monika. Trăieşte din asta şi este convinsă că o să ajungă foarte cunoscută.

Ce-i place
„Îmi place să merg la sala de fitness şi la masaj de întreţinere, aşa mă menţin în formă. Îmi plac animalele de casă, am o pisică birmaneză, Mimi, pe care am primit-o cadou de la prietenul meu“, precizează Monika.

Ce nu-i place
Monikăi nu-i place că nu prea are timp liber, proiectul în care este implicată îi ocupă tot timpul. „Nu-mi plac oamenii orgolioşi, m-am lovit de multe ori de astfel de oameni. Şi eu sunt orgolioasă şi acesta este unul din lucrurile care nu-mi plac la mine“, declară tânăra brunetă.

Întrebări şi răspunsuri
Te loveşti des de prejudecăţile oamenilor?

Da, asta este partea proastă a acestei meserii, felul în care este privită animaţia. Din cauza fetelor care fac mai mult decât să danseze, oamenii văd toate animatoarele la fel. Ori animaţia trebuie privită ca pe un spectacol artistic, enterteinment.
Ce te prinde mai bine, dansul sau mixatul muzicii?
Când sunt la pupitru, sunt concentrată şi nu mă simt foarte liberă... probabil cu timpul o să învăţ să mă relaxez în timp ce mixez. În schimb, când dansez sunt în largul meu. Şi acasă dansez, mişcări de salsa, de rumba.

Profil
Născută:
1 aprilie 1987, Chişinău
Studii: Studentă în anul III la Ştiinţe Politice şi Studii de Securitate
Familie: Necăsătorită

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite