VIDEO - Copșenii din zona unde pământul a luat-o la vale au refuzat evacuarea (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul primăriei din Copșa, venit să-i ducă la căminul unde urmau să doarmă, s-a întors gol. Oamenii spun că noaptea stau de pază pe rând, și că nu își vor abandona casele.

CITIȚI ȘI:

Alunecările de teren de la Copşa Mică se agravează: o parte din sinistraţi s-au mutat deja din locuinţe (FOTO)

Şase case în pericol de prăbuşire din cauza alunecărilor de teren la Copşa Mică

Localnicii din zona unde pământul a luat-o la vale în Copșa Mică ignoră pericolul și sunt hotărâți să stea mai departe în propriile case. În această seară, au refuzat evacuarea, și spun că în locul dormitului la cămin preferă să steea de pază noaptea, pe rând, și să doarmă acasă.


”Avem bunurile în casă. Copiii îi lăsăm să doarmă în casă și dacă vedem că e ceva pericol îi luăm în brațe, fugim cu ei. Și azi noapte au stat soțul și băiatul mai mare, vecinii, stau de pază, ce să facem, dacă altcineva nu are cine?”, spune Violeta Boabeș, o localnică din zonă.

image
image
image

Click pe imagini pentru galerie foto de la Copșa Mică

Primăria a pregătit la căminul unui liceu din localitate paturi pentru oamenii afectați, dar în această seară microbuzul trimis după ei s-a întors gol.
”Am pregătit un centru de noapte pentru oamenii care sunt afectați de alunecările de teren. Ieri au fost 15 oameni, astăzi se pare că nu a venit nimeni, probabil mâine iarăși în jur de 15, noi suntem pregătiți să primim 15 până la 20 de oameni. Sunt trei camere de cazare, o sală de cazare, un televizor și un duș”, spune primarul Daniel Mihalache.


Potrivit reprezentanților primăriei, de ieri până astăzi de dimineață falia s-a lățit cu 15 centimetri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite