Copilul din judeţul Sibiu care a căzut în fântână este în comă la Tg. Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul în vârstă de şapte ani din localitatea Bruiu, judeţul Sibiu, care a căzut, vineri, într-o fântână şi apoi a fost adus la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD este în comă, având probleme legate de funcţia cerebrală.

CITEŞTE ŞI:

Băieţel transportat cu elicopterul la Târgu Mureş

Luceafărul din Sibiu înecat de şuvoaiele de apă

Subsolul Spitalului Judeţean Mediaş, inundat după furtuna de aseară

Potrivit medicului Bogdan Csillag, de la SMURD Mureş, copilul se află în comă din cauza lipsei de oxigen suferite de creier în timp ce se afla în fântână, iar în următoarele zile se va vedea dacă acesta se va recupera din punct de vedere neurologic.

Familia şi medicul de familie l-au salvat

"Din fericire, familia şi medicul de familie au intervenit şi au făcut manevrele de resuscitare, la indicaţiile dispecerului serviciului de urgenţă, astfel că, atunci când a ajuns echipajul de prim-ajutor din Agnita, copilul era scos din stop cardio-respirator. Cardiac şi respirator este destul de bine, urmează să vedem dacă se recuperează din punct de vedere neurologic. Marea lui problemă este legată de funcţia cerebrală" a spus Bogdan Csillag.

Fără operaţie

Csillag a precizat că nu este cazul ca micuţul să sufere vreo operaţie şi că în următoarele zile se va vedea dacă se va recupera neurologic.
Un elicopter SMURD a fost solicitat, vineri, pentru transportul la Târgu Mureş al unui copil de şapte ani din localitatea Bruiu, judeţul Sibiu, care a căzut într-o fântână şi a fost salvat, dar avea probleme medicale grave.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Alin Dumitraş, un copil de şapte ani din localitatea Bruiu, judeţul Sibiu, a căzut într-o fântână, dar a fost scos destul de repede.

Nu se ştie cum s-a întâmplat

Potrivit sursei citate, nu se cunosc, deocamdată, cauzele producerii accidentului, dar mai multe echipaje de pompieri civili, pompieri militari şi de la Ambulanţa Agnita au intervenit pentru scoaterea copilului şi acordarea primului ajutor.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite