Copiii se întrec mâine la baza sportivă Pompierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faza judeţeană a competiţiei „Cu viaţa mea îmi apăr viaţa” aliniază la start 12 echipe formate din liceeni şi 10 echipe alcătuite din elevi de gimnaziu.

Citiţi şi:

Un bărbat a murit într-un incendiu, la Cârța

Cadouri pentru copiii de la Prichindelul

Competiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi debutează mâine, la ora 10:30, la baza sportivă „Pompierul” de pe strada Maramureşului.

La start se vor alinia 12 echipe formate din liceeni şi 10 echipe alcătuite din elevi de gimnaziu, concurenţii având de trecut o probă teoretică şi una practică.

La proba teoretică, elevii vor avea de rezolvat un chestionar de 30 de întrebări, referitoare la actele normative care reglementează activitatea de protecţie civilă în România, rolul şi atribuţiile protecţiei civile, dezastrele naturale şi tehnologice produse pe teritoriul României, avertizarea şi alarmarea în caz de dezastru, folosirea apelului de urgenţă 112, acordarea primului ajutor.

Concurenţii vor avea apoi de trecut două probe practice, respectiv transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite