Copiii din şcolile sibiene nu au primit laptele şi cornul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de clasa I nu au apucat încă să guste din laptele sau cornul oferit de Guvern.
Copiii de clasa I nu au apucat încă să guste din laptele sau cornul oferit de Guvern.

Consilul Judeţean a întârziat din motive organizatorice desemnarea unei firme care să distribuie laptele şi cornul în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu. Situaţia ar putea fi remediată până la finele acestei săptămâni, dacă nu se va face nicio contestaţie la licitaţia pentru desemnarea firmei care să distribuie aceste produse în şcoli.

CITIŢI ŞI:

Dezastru în școlile și grădinițele din nordul județului GALERIE FOTO

Zeci de şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar fără autorizaţii sanitare

Dacă în alte judeţe copiii primesc încă din prima zi de şcoală a noului an şcolar deja tradiţionalul corn şi cutie de lapte de la Guvern, în judeţul Sibiu lucrurile stat total altfel. Nicio şcoală de pe teritoriul judeţului nu a văzut cum arată în această toamnă aceste produse. Copiii vin cu pacheţele de acasă şi cu sticla de apă în ghiozdan pentru că şcolile sibiene nu au primit deloc până acum lapte şi cornuri pentru elevi.

Nu s-a semnat contractul

Problema este în mâinile celor de la Consilul Judeţean Sibiu. Această instituţie trebuia să desemneze conform legii firma sau firmele care să distribuie aceste produse în judeţ. Numai că licitaţia electronică abia ce a fost finalizată. „S-a întârziat din păcate achiziţia publică. Eu cred că luni (n.r. - azi) este foarte posibil să semnăm contractul cu firma desemnată câştigătoare a licitaţiei”, spune Iosif Moldovan, administratorul public al Consilului Judeţean Sibiu. Astfel în cel mai fericit caz zilele următoare e posibil ca laptele şi cornul să ajungă şi pe mesele copiilor. „Eu zic că dacă totul merge cum trebuie, în a II-a parte a săptămânii copiii o să primească laptele şi cornul” a mai spus Moldovan. Totuşi socoteala administratorului public al Consilului Judeţean ar putea fi dată peste cap, dacă rezultatul licitaţiei electronice va fi contestat. „Dacă se va întâmpla aşa ceva, atunci lururile se complică şi va mai dura”, a mai declarat Moldovan.

Deocamdată nu sunt reclamaţii în şcoli

În şcoli atmosfera este deocamdată una calmă şi nu au apărut reclamaţii legat de lipsa acestor produse. „Nu am primit laptele şi cornul în această săptămână. Din fericire nu am primit reclamaţii de la părinţi sau de la copii legat de acest lucru” spune Roberto Dietrich, director la Şcoala Generală I.L. Caragiale din Sibiu, acolo unde 350 de copiii trebuiau de asemenea să primească încă de acum o săptămână laptele şi cornul de la Guvern.

În ceea ce priveşte programul cu mărul pentru elevi, Consilul Judeţean Sibiu va demara o nouă licitaţie undeva la începutul lunii viitoare. Reamintim că la primele patru licitaţii nici măcar o firmă nu s-a înscris în cursă şi asta din cauza condiţiilor stipulate în caietul de sarcini. „Sperăm ca acum să fie altfel”, declară Iosif Moldovan, de la CJ Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite