Continuă demersurile pentru înscrierea Sibiului în programul naţional de reabilitare termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri în reabilitare termica
Blocuri în reabilitare termica

În ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobat programul multianual privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe construite între anii 1950 – 1990. În această etapă au fost incluse 80 de asociaţii de proprietari care au făcut demersurile pentru a beneficia de acest program.

CITIŢI ŞI:

Modificări şi restricţii în trafic, în municipiul Sibiu

Strada Ţiglari închisă până în 26 iunie

Primele etape au presupus: I – inventarierea blocurilor, II – înştiinţarea asociaţiilor privitor la posibilitatea aplicării şi III – depunerea dosarelor.
Tuturor celor 80 de asociaţii li s-au trimis deja înştiinţări cu privire la aprobarea de către Consiliului Local a programului local multianual.
Odată cu încheierea acestor proceduri municipalitatea trece la a patra etapă a programului, etapă ce se va derula prin intermediul Direcţiei Tehnice a primăriei. Acest serviciu va contracta lucrările de expertizare tehnică, auditul energetic şi va întocmi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie în vederea reabilitării. După ce vor fi stabiliţi indicatori tehnico-economici aceştia vor fi aduşi în atenţia asociaţiilor, pentru a-şi exprima din nou acordul continuării în program, în condiţiile în care vor fi cunoscute şi costurile exacte ale reabilitării.

După centralizarea informaţiilor de la asociaţii noul Program va fi supus din nou aprobării Consiliului Local, după care va fi trimis spre aprobare Ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, care va stabili priorităţile de finanţare.

„În cele 80 de asociaţii există aproximativ 360 de blocuri sau scări de blocuri, având în vedere că unele scări fie au fost deja reabilitate, fie proprietarii nu au dorit să cofinanţeze lucrările de reabilitare sau asociaţiile nu au întocmit corespunzător documentaţiile.” a declarat  primarul Klaus Iohannis.
În anul 2009 Serviciului Urbanism şi Autorizare în Construcţii a inventariat blocurile din oraş construite în perioada 1950 – 1990.

În urma centralizării datelor a rezultat că în municipiul Sibiu exista 855 de blocuri construite in perioada respectivă. Suma alocată anul acesta din bugetul local pentru reabilitare termică este de 200.000 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite