Sibiu: „Preţul unic“, amendat Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Sibiu au aplicat amenzi în valoare de peste 40.000 de lei, în urma unor controale tematice.

“Pretul unic” invocat de unii comercianti sibieni pentru produsele din magazine nu este, după cum se ştie, valabil decât până la intrarea în unitate a clientilor. Practica, tot mai folosită în ultima perioadă, pare să nu îi încânte deloc pe inspectorii de la CJPC Sibiu, care au efectuat mai multe controale la magazinele de acest gen. „În timp ce pe geamul magazinului scria că toate produsele sunt la acelaşi preţ, în interior am constatat că doar un număr limitat de produse se comercializau la acel preţ, majoritatea având însă alte preturi. În plus, am sancţionat  lipsa preţurilor de pe produse, spaţiile necorespunzătoare de comercializare, condiţiile de igienă precară sau lipsa instrucţiunilor de utilizare la produsele de joasa tensiune, precum mixer, filtru de cafea, rajniţă de cafea sau fier de calcat“, ne-a spus Ioan Băra, director coordinator adjunct la CJPC Sibiu.

Amenzi de peste 40.000 de lei

În urma acesto constroale, inspectorii sibieni au retrat temporar de la comercializare 536 de produse cu deficienţe, în valoare de 12.356 lei, au aplicat 7 amenzi contraventionale, în valoare de 43.000 lei şi 9 avertismente.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite