Constantin Oprean, rectorul Universităţii "Lucian Blaga", invitat în China alături de reprezentanţii University of Minesotta şi Cardiff University

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul  Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a participat în perioada 7-16 decembrie la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Institutului Confucius în China.

CITEŞTE ŞI:

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu invitată la New York, de Naţiunile Unite

Peste 100 de studenţi din 30 de ţări învaţă la Sibiu

Acesta a prezentat, alături de emisari ai unor renumite universităţi din lume (University of Minesotta, Cardiff University etc.) experienţa Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu în colaborarea cu primul Institut Confucius înfiinţat în România.

Discursul s-a oprit asupra activităţilor interculturale organizate în decursul anului 2010 de Institutul Confucius din cadrul ULBS: cursuri de caligrafie, dansuri şi muzică tradiţională din China, competiţii de GO, şcoala de vară, participarea profesorului chinez Hai Jin la cea de-a 9-a ediţie a Conferinţei Internaţionale RoEduNet, implicarea ULBS şi a Institutului Confucius în organizarea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu prin aducerea renumitei trupe de teatru de păpuşi Quanzhou în faţa publicului festivalului, dar şi a modului în care mass media din România a reflectat aceste activităţi.

Însă una din cele mai mari realizări în care s-a materializat colaborarea dintre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu cu Beijing Culture and Language University cu care ULBS a semnat înţelegerea de înfiinţare a Institutului Confucius, este instituirea programului de studiu în limba chineză oferit de Facultatea de Litere şi Arte a ULBS.

Colaborarea dintre Institutul Confucius şi ULBS este deasemeni ilustrată şi în cadrul expoziţiei organizate la Beijing cu această ocazie.

Institutul Confucius din cadrul ULBS a fost oficial înfiinţat în 2007, anul Capitalei Culturale Europene.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite