Constantin Chiriac a fost decorat de Regele Belgiei cu Ordinul Coroanei (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional « Radu Stanca » din Sibiu, a primit decoraţia belgiană Ofiţer al Ordinului Coroanei, distincţie ce este acordată personalităţilor cu înalte merite artistice, literare şi ştiinţifice.

CITEŞTE ŞI:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în imagini

Constantin Chiriac s-a dovedit a fi, în trecut ca şi în prezent, un personaj de mare anvergură, nu numai pentru România, dar şi pentru Europa.

În Belgia este foarte cunoscut pentru toate prestaţiile sale artistice şi relaţiile pe care le-a ţesut în lumea teatrului. Mai precis, Constantin Chiriac are o strânsă colaborare cu cele două comunităţi din Belgia. Cu Comunitatea Franceză: Bursa şi Festivalul Entre Vues, care a iniţiat Bursa de Spectacole din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, începând cu anul 1997, prezenţa constantă în cadrul Festivalului a numeroase personalităţi şi companii artistice printre care: La Compagnie Mirador, La Fanfare du Commando Fête (2009), Compagnie Alimentation Générale, Paul Emond (2008), Compagnie Mossoux-Bonté, Teatrul Naţional din Bruxelles, proiectul european CITIES ON STAGE-VILLES EN SCENES, al cărui coordonator principal este Teatrul Naţional din Bruxelles.



Cu Comunitatea flamandă s-a implicat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru – prezenţa companiei Circus Ronaldo şi a Teatrului Naţional din Gent. În luna octombrie a acestui an, Chiriac va pune în scenă, în coproducţie cu Teatrul Naţional din Bruxelles, un fabulos spectacol Faust de Goethe.

Pentru toate aceste motive, Majestatea Sa Regele Albert II a dorit să îi decerneze decoraţia « Ofiţer al Ordinului Coroanei », prin intermediul Ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, în prezenţa doamnei Fabienne Reuter, Delegat al Comunităţii Franceze din Belgia în România.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite