Consiliul Judeţean Sibiu taie 60 la sută din benzina pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni vor reduce joi cota de benzină de la 350 la doar 150 de litri de maşină.

CITEŞTE ŞI:

Politica saşilor din toată ţara se decide la Sibiu

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, reclamată la DNA

CJ-ul alocă 6.000.000 de lei pentru reparaţii de drumuri judeţene în Sibiu

După ce în primăvară îşi alocaseră câte 350 de litri de benzină pentru fiecare maşină, consilierii judeţeni sibieni se văd nevoiţi în şedinţa de consiliu de joi să renunţe la nu mai puţin de 200 de litri de benzină din cota lunară. Decizia însă nu le aparţine ci este luată în urma apariţiei unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind reducerea cheltuielilor în instituţii.

“Reducându-se consumul lunar de carburanţi, pentru autoturismul din parcul auto al consiliilor judeţene s-a stabilit consumul de 150 de litri pe autoturism pe lună”, se arată în proiectul supus dezbaterii. Măsura însă nu-i afectează prea tare pe aleşi. “Noi aplicăm această măsură încă de acum două luni, de când a apărut ordonanţa de Guvern. Cei 350 de litri de benzină nu-i consumam, sau îi consumăm rar, când mergea maşina de câteva ori pe lună la Bucureşti cu diverse treburi. Însă şi cei 150 de litri se depăşesc de cele mai multe ori. Nu este o diferenţă foarte mare dar va trebui să fim puţin mai atenţi cu consumul de acum înainte”, a declarat vicepreşedintele CJ, Ioan Banciu. Consiliul Judeţean Sibiu are şase maşini în dotare.

Decizia de joi se va aplica şi instituţiilor subordonate CJ, precum Inspectoratul de Protecţie Civilă, care vor avea la dispoziţie câte 100 de litri de combustibil lunar de maşină.

Cât mergi cu 350 litri?
Distanţa totală dus-întors între toate localităţile din judeţul Sibiu în acest caz ar fi de aproximativ 4.200 de kilometri. La un consum mediu de 7 litri la 100 de kilometri consumul ar fi de aproximativ 200 de litri. La un preţ mediu de 4 lei per litru de carburant, CJ-ul consumă lunar combustibil de aproximativ 10.000 de lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite