Sibiu: Dispută din cauza unui zid, între Consiliul Judeţean şi Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Dispută din cauza unui zid, între Consiliul Judeţean şi Primărie
Sibiu: Dispută din cauza unui zid, între Consiliul Judeţean şi Primărie

Comisia de Cultură  a Consiliului Judeţean se plânge că municipalitatea nu o bagă în seamă pentru o problemă din Piaţa Mică. Un zid ce stă  să se prăbuşească are putea „răci” relaţiile calde dintre Primăria Sibiu şi Consilul Judeţean.

Consilierul Judeţean Daniela Câmpean, membru a Comisiei de Cultură din cadrul Consilului Judeţean Sibiu, a venit la ultima şedinţă, în faţa colegilor consilieri, o problemă descoperită în urma unei vizite făcută la Muzeul de Etnografie Universală, „Franz Binder” aflat în buricul Târgului, în Piaţa Mică.

Acesta le-a explicat colegilor că cei din conducerea muzeului sunt exasperaţi din cauza unei probleme căreia nu îi găsesc nicicum o rezolvare, în ciuda petiţiilor făcute către Primărie. Un zid ce desparte clădirea cunoscută ca şi Casa Artelor, de imobilul din Piaţa Mică numărul 22, stă să se prăbuşească deoarece de ani de zile deşi s-a degradat vizibil, nimeni nu a intervenit pentru repararea acestuia. Cum doar Muzeul este în custodia Consiliului Judeţean, nu şi zidul,  care ţine de Primăria Sibiu, autorităţile judeţene nu poate face nimic pentru a îl reabilita. Teama consilierului din comisia de cultură nu este doar că zidul s-ar putea prăbuşi, ci că muzeul ar putea fi călcat de hoţi, prin spărtura din zid.„ Problema este destul de gravă şi trebuie să fie luată o poziţie de către Consiliul Judeţean“ a cerut Daniela Câmpean, colegilor săi.

În clădirea din Piaţa Mică 22, restaurată anul trecut de Primărie, exceptând zidul din spate, care desparte incinta de Casa Artelor, funcţionează Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Memoriu către Primărie

Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu a luat în serios sesizarea. Martin Bottesch a anunţat că va purta discuţii şi el personal cu cei din cadrul Primăriei Sibiu pentru rezolvarea problemei, considerată destul de dificilă. „Ştim că au fost depuse sesizări la Primărie de mai multe ori şi vom relua discuţiile cu cei de acolo pentru ca dânşii să găsească soluţia necesară. Se va mai face încă odată o sesizare oficială în acest sens” a punctat Bottesch.


„Pe acolo în curând vor putea intra hoţi, care pot pătrunde nestingherit în muzeu şi ar putea sustrage exponatele de acolo” Daniela Câmpean, consilier judeţean.



Reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că ştiu despre starea de fapt din curtea din Piaţa Mică 22 şi că se va interveni pentru rezolvarea situaţiei. „În prezent căutăm soluţii pentru remedierea situaţiei la acel imobil şi municipalitatea este interesată ca totul să fie rezolvat cât mai curând” a explicat Mirela Gligore din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Problemă  veche

Fostul director al Complexului Naţional Muzeal Astra, Corneliu Bucur, a explicat că zidul care stă să se prăbuşească este într-o astfel de stare de ani buni. „Sunt mai bine de trei ani de când personal am depus un memoriu la Primăria Sibiu. Din păcate restaurarea zidului nu este un lucru simplu, pentru că acesta este monument istoric. Este nevoie de mai multe avize şi de bani mulţi” a punctat şi Bucur.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite