Concurenţă acerbă pentru un post de titular în învăţământ, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta, la concursul de titularizare, zece profesori se „luptă“ pe un loc. Foto arhivă
Anul acesta, la concursul de titularizare, zece profesori se „luptă“ pe un loc. Foto arhivă

Potrivit datelor centralizate ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, 1,019 cadre dactice şi-au depus anul acesta dosarele, în speranţa că vor obţine un post de titular în învăţământ.

CITIŢI ŞI

Şcolile sibiene reuşesc să facă economii serioase

În tot acest timp însă, numărul locurilor titularizabile a scăzut simţitor faţă de anul trecut, ceea ce face ca şi concurenţa să fie una acerbă. Astfel, dacă anul trecut cadrele didactice au concurat pe 170 de posturi titulazizabile, în acest an numărul lor s-a redus la 100. „ Principalul motiv pentru care numărul locurilor titularizabile a scăzut atât de mult este dat de faptul că totul depinde de realizarea unui plan de şcolarizare, plan care se realizează în funcţie de populaţia şcolară. Iar cum populaţia şcolară este în scădere, este firesc ca şi numărul acestor posturi să scadă“, a explicat Elena Gaboş, inspector şcolar general adjunct.

Trei centre de examinare
Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru învăţători, educatori şi pentru profesori de educaţie fizică, muzică, desen şi biologie. Examenul de titularizare va avea loc pe 14 iulie, în trei centre de examinare din municipiul Sibiu, respectiv Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu“, Colegiul Tehnic Independenţa şi Şcoala Generală numărul 15. Repartizarea ulterioară a candidaţilor va avea loc în perioada 21- 30 iulie, după un grafic care va fi afişat la Inspectoratul Şcolar Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite