Concerte electrizante, lupte cavalereşti şi spectacole pirotehnice, în centrul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de paticipanţi din ţară şi străinătate vor reînvia, până duminică seara, atmosfera medievală, în centrul istoric al Sibiului, în cadrului celei de-a 10-a ediţie a Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane “

CITIŢI ŞI

Paradă şi sute de participanţi la Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” din Sibiu

“Fii de breaslă!”, acesta este salutul care se va auzi timp de patru zile la Sibiu, în cadrul celei de a zecea ediţii a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane.

Concertele electrizante trupei „Cimpoierii din Transilvania” , spectacolele pirotehnice ale trupei Crispus, dar şi piesele de teatru medieval sau dansurile vor anima central istoric al Sibiului. Participanţi din ţară, dar şi din Germania, Croaţia, Spania, Slovenia şi Sebia promit un eveniment grandios.  Piaţa Mare a devenit Oraşul Breslelor, aici fiind montate case de breaslă în care dulgheri, fierari, croitori, ţesători, brutari, săpunari, pileari, legători de carte sau olari, încearcă să readucă în actualitate meşteşuguri vechi de breaslă. 

Un meşter care vine tocmai din Cluj  va arăta vizitatorilor, în fiecare zi a festivalului, procesul tehnologic de obţinere a hârtiei, aşa cum se făcea în urmă cu 500 de ani.
Unul dintre momentele mult aşteptate, din cadrul programului Festivalului Cetăţi Transilvane, are loc astăzi, de la orele 19, când în Piaţa Mare a Sibiului va avea loc  un concert şi totodată lansarea albumului "Past time with good company",  Nomen Est Omen.

Piaţa Mică a fost transformată în Tavernă Medievală, iar aici artiştii se pot aşeza la masă cu publicul pentru a schimba idei, iar Piaţa Huet va găzdui până duminică demonstraţii de lupte într-o tabără medievală.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite