Concerte, ceardaş şi concurs de gulaş la Zilele Hungarikum de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maghiarii din Ardeal îşi dau întâlnire în week-end la Sibiu pentru a-şi sărbători cultura şi tradiţiile.Biroul Cultural Maghiar din Sibiu organizează în acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a unui eveniment care se bucură de un real succes atât în rândul comunităţii maghiare dar reuşeşte să capaciteze foarte multe persoane de alte etnii.

CITIŢI ŞI:

Lăcustă gigant, de câţiva metri, în centrul Sibiului (GALERIE FOTO)

Teatrul Naţional din Bruxelles şochează la Sibiu

Zilele Hungarikum se desfăşoară sâmbătă, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiu, şi duminică în mai multe locaţii din Sibiu. “Interesul pentru acest eveniment este dat mai ales de faptul că în Sibiu şi împrejurimi, datorită diversităţii culturale existente aproape la fiecare pas specificul maghiar nu este necunoscut. Plecând de la această premisă un eveniment gastronomic, dansurile populare specifice, evenimentele valoroase nu fac altceva decât să îmbogăţească cultural şi spiritual întreaga audienţă, indiferent de etnie”, explică Ovidiu Baron, purtător de cuvânt la CNM Astra.

Evenimentul debutează sâmbătă de la ora 10.00 în Dumbrava, cu un concurs de gătit gulaş la care arbitrii vor fi şi degustătorii ad-hoc din public. Concursul va fi urmat de o degustare de vinuri iar ziua se va încheia de la ora 19.00, pe scena de pe lac, cu o serie de demonstraţii de dansuri populare. Duminică, organizatorii au pregătit de la ora 18.00 o expoziţie a artistului plastic Géza Kovács, urmată de la ora 19.00 de un recital de vioară şi voce, pe scena Sălii Thalia, în interpretrea Andreei Gerák şi Zoltán Lantos.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite