Sibiu: Concediu fără plată, de Crăciun, la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii administraţiei locale vor sta acasă de sărbători fără să primească bani ca şi în anii trecuţi. Obligaţi să îşi ia zile libere fără renumeraţie, cei din primărie să îşi ia o parte din acestea de sărbătorile de iarnă.

Decizia guvernanţilor de a diminua veniturile bugetarilor cu 15,5 la sută prin trimiterea pentru câteva zile în concediu neplătit a celor care lucrează în acest sistem, va fi pusă în practică de municipalitate chiar din această lună. Primarul Klaus Iohannis a explicat că deja s-a purtat o discuţie cu liderii sindicali şi s-a luat decizia ca cele opt zile de concediu fără plată să fie luate în aşa fel încât  activitatea instituţiei din fosta Capitală Culturală Europeană din 2007 să nu fie afectată. „Am decis ca o parte din acele zile, respectiv patru să fie luate în luna noiembrie, iar alte patru în luna decembrie. Vom respecta decizia Guvernului” a mărturisit Iohannis. Dacă pentru luna noiembrie angajaţii îşi vor lua prin rotaţie zilele libere, în decembrie majoritatea vor opta pentru aceleaşi zile de concediu fără plată. „Cel mai probabil luna viitoare cele patru zile rămase de luat vor fi în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Aşa am negociat cu sindicatele şi se va pune în practică această decizie” a mai spus Iohannis. Şi primarul Sibiului se va conforma cu acest concediu forţat care va duce la reducerea salariilor din primărie cu peste 15 la sută. „Eu unul sunt de acord cu diminuarea salariului cu 15,5 la sută, dar nu voi sta acasă în acele zile libere ci voi veni la serviciu” a mai punctat edilul şef.

În standby

Dacă primăria a stabilit cum se vor lua zilele de concediu fără plate, alte instituţii nu au luat nicio decizie. Direcţia de Sănătate Publică spune nu a stabilit încă graficul cu aceste zile, dar fiecare angajat urmează să îşi exprime dorinţa, iar luni cel tarziu, totul va fi pus la punct. La Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, nu s-a primit nicio notă oficială, şi în speţă nu s-a luat vreo decizie în privinţa zilelor de concediu fără plată. Consiliul Judetean a stabilit ca angajatii sa isi ia 3 zile de concediu in noiembrie si 3 zile in decembrie „Fiecare angajat îşi alege în ce zile vor sta acasă” spune Constantin Şovăială, vicepreşedinte la CJ Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite