Sibiu: Poliţia Comunitară, record de amenzi într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Public arondat Primăriei a făcut o acţiune de amploare ce a dorit să combată şi fenomenul cerşetoriei.Sute de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că au deranjat ordinea publică în special în Centrul Istoric.

Poliţia Comunitară din municipiul reşedinţă de judeţ a făcut în perioada 26 iunie – 2 iulie cea mai amplă acţiune desfăşurată până acum în acest an. Cei de la serviciul Public de Poliţie Comunitară al Municipiului Sibiu au desfăşurat activităţi ce au avut ca obiective principale identificarea locurilor unde se adăpostesc persoanele care cerşesc, fotografierea şi legitimarea acestora, supravegherea zonele periferice pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care depozitează gunoaie sau materiale de construcţii. Totodată poliţiştii comunitari au urmărit depistarea autovehiculelor staţionate pe trotuar şi sancţionarea conducătorilor auto, verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de comerţ în pieţe, asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona principalelor unităţi de învăţământ din oraş dar şi unde au fost organizate examenele de bacalaureat, respectiv la Colegiul Naţional Ghe. Lazăr, Colegiul Naţional S. Brukenthal, Colegiul Naţional O. Goga şi Şcoala Generală numărul 15.
 
Amenzi de peste 20.000 de lei
Recolta poliţiştilor a fost şi ea una pe măsură, pentru că în perioada în care a avut loc acţiunea au fost sancţionate contravenţional un număr de apriximativ 300 de persoane, suma totală a amenzilor depăşind pragul de 20.000 de lei. „Dintre persoanele sancţionate, 246 persoane au vizat încălcarea prevederilor privind gospodărirea, păstrarea ordinii şi liniştii publice, comerţ şi transport în Municipiul Sibiu cu suma totală de 12.965 lei, alte  22 persoane au fost sancţionate pentru că au încălcat normele de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice ele fiind amendate  cu suma totală de 5.200 lei” a explicat responsabila în relaţii cu presa, Lavinia Alexa. În cadrul aceleaişi acţiuni un număr de 12 persoane s-au trezit cu maşinile ridicate de pe domeniul public pentru că erau oprite sau staţionate neregulamentar ele fiind amendate în total cu suma de 900 lei. În fine au fost legitimate un număr de 168 persoane, 46 din acestea fiind atenţionate verbal pentru diferite fapte ce au prezentat un grad redus de pericol social. Poliţia Comunitară anunţă că astfel de acţiuni de o asemenea amploare vor mai fi organizate şi pe viitor în Sibiu.

Patrule speciale contra cerşetorilor
Municipalitatea sibiană a stabilit că, agenţii Poliţiei Comunitare au ca sarcină în patrulare ca în zilele de duminică şi în zilele de sărbătoare să acorde o atenţie deosebită fenomenului cerşetoriei în preajma bisericilor. „În misiunea zilnică de patrulare a agenţilor, aceştia monitorizează şi intersecţiile semaforizate unde pot apărea persoane care practică cerşetoria. În anul 2009 până în prezent, agenţii comunitari au aplicat un număr de 226 de amenzi în valoare totală de 34.250 de lei” a explicat Mirela Gligore din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite