Comunele învecinate refuză să devină cartiere ale Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis este contrat de colegii primari din comunele învecinate cu municipiul Sibiu
Klaus Iohannis este contrat de colegii primari din comunele învecinate cu municipiul Sibiu

Primarul Sibiului ar vrea ca peste câţiva ani Cristianul, Răşinariul sau Şura Mică să facă parte din municipiu. Edilii din comunele învecinate Sibiului îi dau peste nas lui Iohannis şi spun că nu au nevoie de „ajutorul” capitalei de judeţ.

CITIŢI ŞI:

Mărginimea Sibiului în topul celor mai scumpe destinații de Revelion

O idee vehiculată de primarul municipiului Sibiu, în legătură cu o extindere a graniţelor oraşului pe care îl administrează, într-un viitor, chiar şi nu tocmai apropiat, a stârnit polemici şi reacţii în comunităţile limitrofe. Klaus Iohannis a mărturisit că din punctul său de vedere, o dezvoltare economică, socială şi turistică a Sibiului s-ar putea face în ritm vertiginos dacă oraşul pe care îl conduce ar alipi la el toate comunităţile din localităţile limitrofe. „Ar fi o mişcare bună pentru toată lumea. Cred că acest lucru ar putea fi posibil într-un viitor nu foarte apropiat. Probabil peste câţiva ani s-ar putea realiza” a punctat Iohannis. Edilul şef a urbei de pe Cibin vrea să îi convingă pe omologii săi de avantajele pe care le-ar avea Cisnădia, Şelimbărul, Roşia, Şura Mică, Şura Mare, Cristianul, Poplaca sau Răşinariul, dacă ar deveni părţi integrante ale Sibiului. „O să fac o întrevedere cu primarii din localităţile învecinate ca să discutăm acest aspect. Repet. Cred că acum nu este posibil aşa ceva, dar în viitor cred că se poate realiza planul” mai spune Iohannis.

Şura Mică refuză categoric
Primarii din comunele învecinate nici nu vor să audă de aşa ceva şi nu se feresc să îi vorbească pe şleau lui Iohannis. Edilii spun că planul nu îi interesează. „Să o creadă dânsul că investitorii au venit la Şura Mică pentru Sibiu. Noi avem tot ce ne trebuie. Nu avem nevoie de ajutorul Sibiului. Veniturile comunei noastre sunt suficiente pentru a ne autofinanţa şi dezvolta” spune primarul Marcu Mircea Dorel,din Şura Mică.

Refuz şi de la Cristian
Nici cei de la Cristian nu înghit „găluşca” aruncată de Iohannis. „Nu ne-ar aduce nimic bun o unire cu Sibiul. Să caute alte comune pentru că noi cei din Cristian nu dorim să ne unim cu Sibiul sub nicio formă”, a spus şi Ioan Seuchea, primarul din Cristian.

AFLĂ CE SPUNE PRIMARUL COMUNEI RĂŞINARI DESPRE ACEST PROIECT, AZI ÎN

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite