Comuna Sadu se transformă în capitala folclorului, pentru două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, localitatea de pe valea râului Sadu va fi gazda festivalului de cântec şi joc „Sadule, grădină mândră“, eveniment ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Festivalurile tradiţionale continuă şi în august,în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Manifestarea va avea loc pe platoul din zona Tocile şi va aduce în faţa publicului mai multe ansambluri folclorice profesioniste, formaţii de fluieraşii şi grupuri de dansatori, care vor transforma comuna într-o capitală a cântecului şi dansului popular.

Festivalul de anul acesta aduce şi o noutate, prin organizarea primei ediţii a concursului „Fluierul de aur“, la care şi–au anunţat prezenţa fluieraşi din Sibiu şi judeţele din vecinătate.

„ Preţuim cum se cuvine, adică la cea mai înaltă cotă, contribuţia valorilor creatori la descoperirea, păstrarea şi perpetuarea tradiţiilor noastre populare, precum şi pentru îmbunătăţirea patrimoniului cultural naţional. Acesta este motivul pentru care vrem să păstrăm şi să răsplătim valorile care fac din fluier un instrument aparte, cu semnificative elemente ale tradiţiei populare rurale“, spune Valentin Ivan, primarul comunei.

Spectacolul va fi deschis mâine seară, de la ora 18.15, de ansamblul „Valea Sadului“ şi va continua până duminică seara. Printre invitaţii de marcă ai evenimentului se numără Veta Biriş, Robert Târnăveanu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Ilie Medrea sau Nelu Albu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite