Comisarul Lucian Neamţiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a decis că în cazul lui Lucian Neamţiu, comisar în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, fapta pentru care a fost trimis în judecată nu există. Sentinţa poate fi atacată cu recurs de către procurorii DNA, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comisarul Lucian Neamţiu, unul din cei mai cunoscuşi poliţişti de la circulaţie de la Sibiu, a fost achitat de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul în care era cercetat pentru trafic de influenţă.

Alături de el, a fost de asemenea achitat şi Sandu Marin, un om de afaceri tulcean, judecat în acelaşi dosar.

"Achitarea a fost întemeiată pe art. 10 alin 1 lit A din codul de procedură penală (fapta pentru care au fost trimişi în judecată nu există)", precizează Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Acuzat de trafic de influenţă

Lucian Neamţiu, comisar în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe 1 februarie, fiind acuzat de trafic de influenţă. Alături de el, în dosar a fost cercetat şi Marian Sandu, administrator al SC Postu Trans SRL Turcoaia, judeţul Tulcea, pe care procurorii l-au acuzat de cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “În perioada mai-iunie 2011, inculpatul Neamţiu Lucian-Miron, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de comisar, a acceptat de la inculpatul Sandu Marian promisiunea obţinerii unor foloase materiale constând în cazare pentru 3 nopţi în 3 camere la un hotel într-o staţiune turistică de pe litoral şi a obţinut efectiv folosul material constând în suma de 4.721 lei, reprezentând contravaloarea cazării.

Foloasele au fost obţinute în schimbul intervenţiei sale pe lângă preşedintele Judecătoriei Sălişte, jud. Sibiu, astfel încât acesta din urmă să admită plângerea contravenţională depusă de Sandu Marian într-un dosar civil pe care magistratul urma să îl soluţioneze şi care ar fi avut drept consecinţă restituirea permisului de conducere”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite