Comisarul Lucian Miron Neamţiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA susţin că acesta ar fi primit de la un om de afaceri tulcean bani pentru cazare pe litoral, pentru a interveni într-un dosar. Potrivit unor surse judiciare, se pare că totul ar fi pornit de la faptul că omul de afaceri tulcean ar fi fost prins conducând cu viteză peste limita legală, pe raza localităţii sibiene Sălişte. Se pare că dosarul, în care a lucrat şi ofiţerul de la Rutieră, ar fi ajuns în instanţă cu pr

Lucian Neamţiu, comisar în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Alături de el, în dosar este cercetat şi Marian Sandu, administrator al SC Postu Trans SRL Turcoaia, judeţul Tulcea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “În perioada mai-iunie 2011, inculpatul Neamţiu Lucian-Miron, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de comisar, a acceptat de la inculpatul Sandu Marian promisiunea obţinerii unor foloase materiale constând în cazare pentru 3 nopţi în 3 camere la un hotel într-o staţiune turistică de pe litoral şi a obţinut efectiv folosul material constând în suma de 4.721 lei, reprezentând contravaloarea cazării.

Foloasele au fost obţinute în schimbul intervenţiei sale pe lângă preşedintele Judecătoriei Sălişte, jud. Sibiu, astfel încât acesta din urmă să admită plângerea contravenţională depusă de Sandu Marian într-un dosar civil pe care magistratul urma să îl soluţioneze şi care ar fi avut drept consecinţă restituirea permisului de conducere”.

Se pare că dosarul ar fi avut probe insuficiente

Potrivit unor surse judiciare, se pare că totul ar fi pornit de la faptul că omul de afaceri tulcean ar fi fost prins conducând cu viteză peste limita legală, pe raza localităţii sibiene Sălişte. Mai exact, acesta ar fi depăşit viteza admisă cu mai mult de 50 de kilometri la oră, faptă care atrage după sine suspendarea pentru trei luni de zile a permisului de conducere.

Se pare că dosarul, în care a lucrat şi ofiţerul de la Rutieră, ar fi ajuns în instanţă cu probe insuficiente, fapt care i-ar fi dat posibilitatea omului de afaceri ca, la o eventuală contestare, să câştige procesul şi să-şi recupereze astfel permisul de conducere. 

Pus la dispoziţie

Lucian Neamţiu este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti de la circulaţie din Sibiu. Odată trimis în judecată, el a fost pus la dispoziţie, conform statutului poliţistului. “Ofiţerul a fost pus la dispoziţia unităţii, ceea ce înseamnă că va executa doar acele sarcini care îi vor fi date de către şeful Inspectoratului până la finalizarea procesului”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Dosarul în care este cercetat ofiţerul de poliţie a fost înregistrat pe 1 februarie la Curtea de Apel Alba Iulia, iar primul termen a fost stabilit pentru 23 februarie. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite