Comasarea spitalelor înseamnă desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform preşedintelui Sindicatului Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, propunerea Ministerului Sănătăţii privind comasarea spitalelor este, de fapt, o desfiinţare a acestora, pentru că unităţile mici comasate vor dispărea în momentul în care se va aplica o nouă reducere de paturi.


Pirnoiu consideră că spitalele mai mici care ar urma să fie comasate cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, adică Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Psihiatrie, vor dispărea la următoarea reducere de paturi.

„ Scopul este altul cu comasările astea de spitale, cu mamuturile astea de spitale. În toată lumea se merge pe structuri de spitale suple, flexibile, mici, cu randament. La ora actuală, Spitalul TBC merge foarte bine, Spitalul de Psihiatrie merge bine. Spitalul Judeţean se descurcă ceva mai greu. Şi atunci ce facem? Le comasăm şi facem un mamut din ăsta mare şi apoi vine Ministerul Sănătăţii pe partea cealaltă şi spune că trebuie reduse 20.000 de paturi. De unde credeţi că o să le taie? Nu o să le reducă din Spitalul Judeţean, o să taie de la TBC, o să taie de la Psihiatrie şi, până la urmă, cele două structuri o să dispară. Aceasta este o modalitate prin care s-au gândit ei că nu este bine să se bage şi au zis să îi lăsăm să moară singuri“, a spus Dan Pirnoiu.

În opinia sindicalistului, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să introducă noi criterii şi să acorde spitalelor o anumită perioadă pentru a se conforma. „Trebuiau să spună aceştia sunt indicatorii, aveţi un an, doi, trei să vă încadraţi în asta. Ei vin să facă evaluare. Păi ce să evalueze? Din punct de vedere patrimonial spitalele din România sunt la pământ, baza hotelieră este la pământ, baza tehnică, aparatura sunt depăşite şi vechi. Atunci performanţa de unde să o scoţi? Aparatură nu ai, medicamente nu ai, materiale sanitare nu ai. Nu vedeţi ce este în spitale? Îi face reţeta şi îl trimite să cumpere medicamentele. Cine poate să le cumpere bine, cine nu...la revedere“, a afirmat liderul Santias Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite