Cocktail cultural și regal gastronomic, sâmbătă după amiază la Alţâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, în ultimul weekend de vacanţă, sibienii sunt chemaţi la o călătorie muzicală prin Europa. Evenimentul va avea loc în satul Alţâna, în Şura lui Ştefi, începand cu ora 17:00. De repertoriul muzical european se va ocupa ansamblul Truverii din Bucureşti iar Ştefan Vaida va fi "responsabil" pentru partea locală de gastronomie ş muzică.

CITIŢI ŞI:

Expoziție EEA & Norway Grants în faţa Muzeului de Etnografie Universală din Sibiu

Cetatea Slimnicului, lăsată în paragină totală. Autorităţile nu au bani de reparaţii

TRUVERII sunt un grup de muzică medievală şi tradiţională ce prezintă publicului român muzică veche europeană. Concertele transmit bucuria muzicală de odinioară, dar urmăresc şi o linie educaţională a cunoaşterii culturale. Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare şi redescoperire a diversităţii culturale în cadrul identităţii spirituale europene. Muzica lor se adresează tuturor oamenilor indiferent de naţionalitate sau condiţii sociale.

Apărută în 2002 că o trupă din cadrul Companiei de Artă STUDIO 24, din programul Curtea Comedianţilor, conceptul actualului grup TRUVERII datează din 1992 de la prima ediţie a Festivalului de Artă Medievală de la Sighişoara. La vremea aceea publicul român avea ocazia să-i întâlnească fie la Sighişoara, fie la Peleş sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor şi Gabriel Apostol avându-i alături pe componenţii de atunci ai STUDIO 24) cântând pe străzi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respiră în libertate.

„Vă reamintim că sâmbătă dimineaţă are loc Concursul Căruţelor la Marpod (10 km depărtare de Altana). Nu rataţi de asemenea Sărbătoarea Morii din Hosman (17 septembrie 2011) şi Transilvanian Brunch la Stejarisu (24 septembrie 2011), spun organizatorii evenimentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite