Clasificarea spitalului judeţean Sibiu, în ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare spital din judeţul Sibiu a fost catalogat de către Guvern, ca fiind de rangul doi, dar îndeplineşte condiţii doar pentru spital de bătrâni.


Conform unei Horătâri de Guvern, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, cea mai mare instituţie spitalicească din Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, apare ca spital de rang II. Asta presupune că avem spital cu nivel de competenţă înalt, ce deserveşte populaţia judeţului din aria lui administrativ-teritorială, precum şi din judeţe limitrofe, cu nivel înalt de dotare şi încadrare resurse umane şi care asigură furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.

Clasificarea, o bazaconie

Managerul instituţiei spune că totul este o bazaconie. „Culmea e că guvernul vine cu această clasificare şi ne dă rangul doi, dar în acelaşi timp, ministerul sănătăţii are pe site un proiect aflat în dezbatere, cu criteriile de clasificare şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinim. Dacă ţinem cont de acelea, noi ne încadrăm la spital de bătrâni. Ca să avem rang II ar trebui înfiinţate încă trei secţii: pediatrie, psihiatrie şi boli pulmonare. Ori e ciudat să înfiinţezi, de vreme ce în oraş avem spitale exact pe acestea specializări şi Oricum nu avem nici spaţiu unde să le înfiinţăm. E o bazaconie. “, spune Adrian Şanta, managerul spitalului sibian.


Managerul spune că aşteaptă clarificări. „Nu ştiu ce să mai zic, de pierdem, ce câştigăm. Totul e legat de finanţare iar spitalelor li se impun aceste clasificări tocmai pentru a primi un nivel de finanţare mic“, spune Şanta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite