Sibiu: Urgenţa din Cisnădie retrocedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Urgenţa din Cisnădie retrocedată
Sibiu: Urgenţa din Cisnădie retrocedată

La Spitalul Orăşenesc din Cisnădie apar alte probleme, după cele legate de Maternitate, care funcţionează doar ca ambulatoriu şi unde nu se mai fac naşteri din primavara anului trecut. Una dintre clădirile spitalului, în care funcţionează mai multe secţii, printre care ce a mai importantă este Urgenţa precum şi birourile administrative a fost retrocedată, iar acum ar trebui eliberată.

Conducerea spitalului nu a găsit încă un spaţiu adecvat pentru ca toate secţiile şi birourile să fie mutate.”Domnul primar ne-a pus în vedere să eliberăm spaţiul urgent. Aici funcţionează urgenţa, administrativul, medicina internă şi este destul de complicat pentru că trebuie să găsim soluţii, dar mai întâi avem nevoie de girul Direcţiei de Sănătate Publică. Nu putem să ne înghesuim oriunde doar de dragul de a ne muta” spune directorul Spitalului Orăşenesc din Cisnădie, Dorina Dăncăneţ, care crede că e păcat ca un oraş ca Cisnădia, săajungă în situaţia de a nu mai putea avea o Urgenţă.

Nu sunt bani de chirie
Clădirea în cauză a fost retrocedată din 2006, de când a fost semnată şi decizia de punere în posesie, doar că potrivit legii, Spitalul mai poate funcţiona încă cinci ani în spaţiul retrocedat. Cum termenul nu a expirat, directorul Dorina Dăncăneţ nu înţelege de unde graba de a elibera spaţiul, mai ales că un proces pentru stabilirea chiriei este pe rol.
Primarul din Cisnădie  spune că spitalul trebuie să se mute pentru că bugetul local nu îşi permite să plătească chiria. “Eu doar am aplicat o hotărâre a instanţei. Am dat o dispoziţie, la care ei (nr. conducerea Spitalului)  trebuiau să răspundă că doresc să stea până în 2011. Dar nu ştiu de unde ar putea plăti Primăria chirie acolo”, a declarat Johann Krech, primarul din Cisnădie.

Soluţii pentru orice scenariu
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu sunt însă îngrijoraţi şi cred că se vor găsi soluţii, indiferent dacă mutarea se va face acum sau în 2011.
“Nu am ajuns încă la un final al discuţiilor. Clădirea trebuie să fie eliberată în 2011, indiferent de animozităţile care au apărut. Domnul primar vrea să fie eliberată acum pentru că administraţia locală nu vrea să plătească chirie? Nicio problemă. Ne vom restrânge în spaţiile pe care le avem. Vom propune o structură nouă la Cisnădie.  Avem Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, avem SMURD, nu va fi o problemă să se ajungă la cazuri” a explicat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, doctorul Ioan Maniţiu.

Caseta
Chirie de peste o mie de euro
Pentru retrocedare existau două variante, fie în natură, fie printr-o despăgubire, care pentru clădirea Spitalului din Cisnădie ar fi însemnat 150.000 de dolari, în 2006. Cum s-a ales varianta retrocedării în natură, administraţia locală, care are în grijă Spitalul, ar trebui să plătească chirie proprietarului, până la eliberarea spaţiului. Potrivit hotărârii de guvern care stabileşte cuantumul chiriilor în aceste cazuri, chiria pentru clădirea retrocedată la Cisnădie ar fi de peste o mie de euro lunar.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite