Ciobanii sibieni s-au supărat pe deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscăm să nu avem carne de miel de Paşti! Avertismentul vine din partea crescătorilor sibieni care spun că pericolul este iminent, dacă animalele nu vor fi crotaliate la timp.


Crescătorii de animale din judeţul Sibiu s-au supărat foc pe deputaţi din cauza proiectului de lege care reglementează identificarea şi înregistrarea ovinelor şi caprinelor. Fermierii spun că prin noua lege ei sunt cei mai îndreptăţiţi să se ocupe de crotalierea animalelor şi nu medicii veterinari care întârzâie şi îngreunează mult procesul. În plus, nici deputaţii nu se grăbesc cu această lege, care se află de mai bine de o jumătate de an pe masa lor.

„Legea este făcută de luni de zile şi stă la Camera Deputaţilor pe masă fără ca ei să facă ceva. Am avut şi întâlniri cu ei, am mers personal acolo şi tot nu s-a întâmplat nimic. Interesele financiare şi personale sunt mia presus de interesele fermierilor”, a declarat Andrei Marcel, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Ovine şi Bovine pe judeţul Sibiu. Andrei Marcel mai spune că întârzâierea aprobării acestei legi i-ar putea afecta foarte mult pe oieri primăvara aceasta, de Paşte.

Pe de altă parte, există şi o veste bună. Oierii au anunţat că anul acesta este unul dintre cei mai buni din ultima vreme şi că de Paşte vom avea miei mulţi şi graşi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite