Cioabă vrea pedepse mai aspre şi închisoare cu executare pentru şoferii care omoară oameni pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cioabă vrea pedepse aspra pentru şoferii ucigaşi
Florin Cioabă vrea pedepse aspra pentru şoferii ucigaşi

Regele romilor demarează o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să prevadă ca cei care comit accidente pe trecerile de pietoni soldate cu morţi să fie aspru pedepsiţi.

CITIŢI ŞI:

Povestea de viaţă a fotografului care l-a pozat pe Băsescu râzând în mijlocul preoţilor, la canonizarea lui Şaguna

Imaginea cu preşedintele României, care face valuri pe internet este realizată de un fotograf din Sibiu


Florin Cioabă spune că în ultima perioadă a constatat cu îngrijorare creşterea alarmantă a numărului de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti produse pe trecerile de pietoni din vina unor şoferi inconştienţi, care consideră că lor le aparţine toată strada.

„Având în vedere că şi mama mea a murit tot în urma unui astfel de accident, fac un apel către autorităţile statului să înăsprească pedepsele aplicate celor care rănesc sau chiar omoară oameni în astfel de circumstanţe. Intenţionez să declanşez o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să prevadă ca cei care comit accidente pe trecerile de pietoni soldate cu morţi să fie aspru pedepsiţi. Propun ca fapta acelui şofer care ucide un om pe o trecere de pietoni să nu mai fie încadrată ca „ucidere din culpă” ci ca „omor calificat” sau „omor deosebit de grav” şi pedepsită ca atare”, spune Cioabă.

Propune suspendarea pedepsei de „închisoare cu suspendare”
Iniţiativa lui Cioabă nu se opreşte aici. Liderul romilor cere de asemenea ca cei care comit astfel de accidente să fie condamnaţi la închisoare cu executare şi nu cu suspendare cum se întâmplă în prezent în majoritatea cazurilor.

„Cred că doar astfel şoferii vor înţelege că trecerea de pietoni reprezintă o garanţie a faptului că pietonii pot traversa în siguranţă pe acolo, şi astfel se va putea circula mai sigur, iar numărul pietonilor căzuţi victimă şoferilor care nu le respectă drepturile va scădea considerabil”, spune acesta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite