Cinematograful Arta din Sibiu nu oferă condiţii pentru proiecţiile TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii celei de-a patra ediţii a Festivaului Internaţional de Film Transilvania au ales Centrul Cultural Habitus, Teatrul de Vară din Parcul Tineretului şi Piaţa Mică, pentru a prezenta cele 25 de filme din festival.

CITIŢI ŞI

TIFF Sibiu începe cu o proiecţie excepţională, documentarul despre viaţa dictatorului Nicolae Ceauşescu

Festivalul de la Sibiu, între excelenţă şi controversă

Singurul cinematograf din oraş, cinematograful Arta, nu poate fi folosit pentru proiecţiile din cadrul festivalului, spun organizatorii, deoarece condiţiile oferite sunt foarte proaste. Astfel, aceştia au decis să pună la dispoziţia cinefililor aproximativ 100 de locuri, pentru cele trei proiecţii zilnice de la Centrul Habitus, aproximativ 200 de locuri al Teatrul de Vară şi peste 1.000 de locuri, în Piaţa Mică.

Locaţiile alese limitează astfel şi numărul de filme din cadrul festivalului, anumite proiecţii fiind, practic, imposibil de prezentat. „ Chiar dacă am fi vrut să aduce «Aurora» , a lui Cristi Puiu sau «Marţi, după Crăciun», de Radu Munteanu, singurul loc în care ar fi putut rula era Piaţa Mică Dar, pentru că Piaţa Mică nu e un loc pe care să îl putem îngrădi, iar filmele conţin scene de nuditate, am risca amenzi de la OPC şi CNA. Preferăm să nu ne legăm la cap“, a declarat directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Deschiderea oficială a TIFF are loc în această seară, cu „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu“. Documentarul va rula în Piaşa Mică, de la ora 22.00.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite